În mediul online au apărut imagini de-a dreptul uimitoare. Un bărbat s-a dat cu caiacul prin casa care a fost cuprinsă de ape, în urma inundației golfului Tampa. Matt Heller a declarat faptul că nu a crezut inițial că urmează să fie afectat de furtună, însă nivelul apei a crescut brusc, relatează CNN.

„Furtuna a început foarte încet și apoi, dintr-odată, am ajuns să locuiesc pe apă aici”,  a spus el, șocat fiind de modul în care apa i-a cuprins locuința. 

Un videoclip postat pe TikTok îl arată pe Heller în timp ce padelează într-un caiac în propria casă, iar în jurul lui plutesc piese de mobilier, electrocasnice și plante.  

@mattfromhornblasters.com

Hurricane Helen Tampa Florida Matt Heller from Hornblasters.com house flooding

♬ Storm Coming - Once Monsters

„A fost planul meu de evadare în cazul în care situația degenerează. Avem două caiace. Nu credeam că o să am nevoie de el în sufragerie”,  a spus el. 

În Florida, Georgia și Carolina, peste 1,5 milioane de oameni nu au energie electrică, relatează PowerOutage.US.  

Heller s-a descris ca fiind „un om tipic din Florida”, care a avut parte de mai multe furtuni de-a lungul vieții sale.  

Ca forță, Helene este al 14-lea cel mai puternic uragan care a lovit SUA vreodată, de când este ținută evidența acestor fenomene și al șaptelea cel mai puternic, ce a lovit Florida, potrivit datelor de la Centrul Naţional pentru Uragane al SUA. 

Sfatul autorităților a fost acela de a îndemna locuitorii aflați în calea furtunii să stea la adăpost, ținând cont de condițiile care le pot pune viața în pericol. 

Urmărește-ne pe Google News