UPDATE, ora 23.38. Potrivit portalului instanţelor de judecată, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Călăraşi a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor C.A.D şi C.I.I. Decizia nu este definitivă.

Știre inițială: „În continuarea activităţii de urmărire penală desfăşurate într-un dosar de tentativă de omor calificat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi a pus în executare două mandate de aducere privind suspecţii C.A.D. de 40 de ani, C.I.I. de 20 de ani, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de omor calificat (…).”, au precizat procurorii.

Cei doi suspecţi au fost prinși vineri, 12 iulie, fiind acuzați de complicitate la tentativă de omor calificat. Astfel, în seara zilei de 4 iunie, cei doi l-au însoţit pe raza municipiului Călăraşi şi l-au sprijinit pe M.Ş.L., autorul faptei, să suprime viaţa victimelor G.G.M şi J.D. A. prin stropirea acestora cu o substanţă corozivă. Imediat, după comiterea faptei, au părăsit localitatea, deplasându-se în judeţul Timiş.

Răfuială între două grupări

Comisarul-şef de poliţie Cristian Gheorghe, director adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR, a spus că victimele au fost stropite cu acid sulfuric.

„A fost o discuţie între două grupări infracţionale, una de aici, din zona Timişoarei, şi una din Călăraşi. Cei din Timişoara au venit peste cei din Călăraşi, explicăm un pic mai plastic, şi, într-o seară, unul dintre ei a aruncat nişte acid sulfuric peste un cuplu cu care se aflau în diferend, după care au plecat în afara graniţelor, au fugit. Aseară, la întoarcere, au fost depistaţi de colegii de la Călăraşi şi colegii de la Investigaţii Criminale undeva în apropiere de Bucureşti”, a precizat sursa citată într-o conferinţă de presă susţinută la Arad.

Procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Călăraşi cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile, faţă de inculpatul C.A.D. şi faţă de inculpata C.I.I., se mai arată în comunicat. 

Urmărește-ne pe Google News