UPDATE 15.00: Grupul de Comunicare Strategică a informat că testele făcute probelor luate de la fugar au arătat că acesta nu este infectat cu virusul Covid 19.

„Testele prelevate bărbatului înainte de a părăsi spitalul au fost finalizate, rezultatul fiind negativ. Acest lucru înseamnă că bărbatul nu este purtător al virusului. Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București continuă activitățile pentru identificare bărbatului”, s-a notat în comunicat.

UPDATE 14.00: Bărbatul a fost prins de autorități și a fost dus înapoi la spitalul „Matei Balș”. În acest caz ar fi vorba despre un om al străzii, care, beat fiind, ar fi mințit că a fost la Torino.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Bărbatul suspect de infectarea cu virusul Covid 19 a dispărut, pur și simplu, din spital!

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat incidentul: „Precizare Poliția Capitalei a fost sesizată în aceasta dimineața de reprezentanții unei unități medicale din București despre faptul că un pacient internat pentru a fi testat pentru infecția cu noul tip de coronavirus a plecat din spital. În speță au fost demarate verificări pentru identificarea bărbatului și pentru luarea măsurilor care se impun. Facem precizarea că bărbatul nu este confirmat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus, ci doar suspect de contractarea acestui virus”.

Acesta a fost adus cu izoleta la spital, prezenta unele simptome, dar înainte să vină medicii să-l consulte, a fugit.

Acesta se va alege, foarte probabil, cu un dosar penal, la fel ca toți cei care n-au respectat interdicțiile autorităților. Până în prezent s-au întocmit 41 de dossare penale care n-au respectat regulile pentru combaterea răspândirii virusului Covid 19.

Până în prezent, în România au fost descoperite 246 de persoane infectate cu coronavirus. 19 dintre acestea au fost declarate vindecate și au fost externate. Ceilalți sunt internați.

Urmărește-ne pe Google News