Bijutierul care a primit comanda și a realizat ghiului a explicat cum au stat lucrurile.

„Nu am mai realizat până acum niciun ghiul de acest gen, pentru un copilaș de câteva luni. A fost pentru mine o noutate dar și o provocare ca bijutier. Circumferința inelului este de 1,2 centimetri și a fost destul de greu de realizat, dar a ieșit bine.

Nu am fost de acord să îl fac după măsura inelarului, pentru că bebelușii se joacă frecvent cu degețelele, le bagă în gură și de pe inelar ar putea aluneca repede, așa că l-am realizat pentru arătător. Comanda a fost realizată după un model din catalog, pe care tatăl bebelușului l-a ales și adaptat un pic”,  a declarat, pentru Est News, bijutierul bârlădean.

„Am aflat și eu de la clienți că inelușele și ghiulurile micuțe care nu mai pot fi purtate pe degețele de bebeluși sunt atârnate la gât cu lănțic și purtate în continuare, ani de zile.

Cred că părinții trebuie să fie precauți cu bijuteriile bebelușilor, pentru că înghițirea lor, mă refer în special la inele, poate reprezenta un pericol foarte mare. Aurul alb, de exemplu, este foarte toxic”, a mai spus bijutierul.


Parlamentul European face praf propunerea Guvernului pentru Curtea Europeană de Conturi: Viorel Ştefan – o propunere politică. Nu respectă standardele înalte ale UE

 
 

Urmărește-ne pe Google News