Bebelușul se recuperează acum într-un spital local. Doctorii unității medicale au declarat pentru BBC că fetița „este bine” și este monitorizată. Între timp, autoritățile încearcă să afle cum a ajuns copilul în canal.
Potrivit polițiștilor, localnicii au descoperit bebelușul după ce au observat un grup de pisici care s-a adunat într-un loc pe marginea drumului și au început să facă zgomot. Când o echipă de polițiști a ajuns la fața locului, bebelușul se afla în interiorul unei scurgeri. Copila era îmbrăcată într-o cămașă subțire, udă, și țipa. Doi ofițeri au scos-o din scurgere, au învelit-o într-o pânză și au dus-o la spital.
„Când am ridicat-o, era rece, brațele îi erau vinete de frig. Am cerut apă caldă și o pânză pentru a o curăța de murdărie”, a declarat polițista Sheetal Sonawane, pentru ziarul Times of India.
Incidentul a devenit rapid cunoscut pe rețelele de socializare. Autoritățile au distribuit o fotografie cu polițiștii care au salvat fetița, ținând-o în brațe.
Polițiștii nu au făcut speculații, însă cazurile similare din trecut au fost atribuite preferinței pe care părinții indieni o au pentru fii. Femeile sunt deseori discriminate în societate și fetele sunt văzute ca o povară financiară, în special în comunitățile sărace.
În urmă cu doi ani, rămășițele unei fetițe care fusese arsă de vie au fost găsite într-o oală de lut, în Bareilly, statul indian Uttar Pradesh. Iar în iarna lui 2016, un nou-născut a fost găsit abandonat într-o pungă, fără haine, în capitala Indiană, Delhi.
Fostul premier Manmohan Singh a descris situația ca fiind „o rușine națională” și a cerut „o cruciadă” pentru salvarea fetelor nou-născute. Când a preluat puterea, în 2014, actualul premier, Narendra Modi le-a cerut indienilor să nu-și mai ucidă fetele.
Foto: Twitter/ Mumbai Police