Atunci, doctorului Mangala Narasimhan i s-a cerut un ultim sfat într-o încercare disperată de a-i salva viața respectivului. „Puneți-l pe burtă!”, le-a transmis acesta, a notat CNN.

N-a mai fost nevoie ca Mangala Narasimhan să se deplaseze la patul respectivului bolnav, fiindcă starea lui s-a îmbunătățit vizibil după ce a fost întors cu spatele în sus.

Dacă o metodă funcționează, o aplicați și la alții

Doctorii au realizat că plasarea pacienților pe burtă ajută la creșterea cantității de oxigen care le ajunge în plămâni.

„Salvăm vieți cu această metodă. E un lucru simplu de făcut și am observat îmbunătățiri remarcabile. Se pot constata îmbunătățiri la fiecare pacient, nu funcționează doar la unii”, a declarat Narasimhan.

„Odată ce vedeți că o metodă funcționează o aplicați și la alți pacienți și vedeți imediat rezultatele”, a confirmat și medicul Kathryn Hibbert, din Massachusetts.

Pacienții cu COVID-19 mor din cauza unor probleme respiratorii acute. E același sindrom care ucide și pacienții cu pneumonie, gripă și alte boli.

Un articol publicat în urmă cu șapte ani în „New England Journal of Medicine”, redactat de un grup de specialiști francezi, nota că pacienții cu probleme respiratorii, dacă sunt puși pe burtă, primesc mai mult oxigen în plămâni și asta pentru că atunci când stau pe spate, greutatea corpului apasă pe anumite părți ale plămânilor, care stau „închise”.

E o poziție incomodă pentru pacienți

Există și o problemă, pacienții care stau pe burtă în paturile spitalelor de la Terapie Intensivă necesită perioade mai lungi de sedare și timpul petrecut la Terapie Intensivă crește.

În plus, pacienților le este mai incomod să stea pe burtă. „Cei mai mulți sunt dispuși să încerce. Cât timp stau în acea poziție diferă de la pacient la pacient, fiindcă unii se plictisec, iar alții adorm și se mișcă involuntar în somn.

 
 

Urmărește-ne pe Google News