Marc Veyrat este proprietarul restaurantului „La Maison des Bois”, care deținea trei stele Michelin. Reprezentanții Ghidului Michelin au hotărât să-i retragă o stea după ce, în urma unei inspecții, s-a descoperit că chef-ul folosea brânză cheddar în loc să gătească cu ingrediente locale.
„Am pus șofran în sufleu, iar domnul care a venit a crezut că este cheddar pentru că era galben”, a adăugat el.
„Este o nebunie”, a declarat Marc Veyrat pentru France Inter.
Bucătarul este hotărât să își facă dreptate în instanță. Acesta vrea ca instanța să îi oblige pe reprezentanți Ghidului Michelin să ofere documente care să menționeze foarte clar motivele exacte care au dus la retragerea unei stele Michelin, în luna ianuarie a acestui an.
Reprezentanții Ghidului Michelin au făcut și ei declarații în acest caz.
„Marc Veyrat a decis să recurgă la instanță cerându-ne lucruri care să-l ajute să facă acuzații… Înțelegem dezamăgirea domnului Veyrat, căruia nimeni nu-i contestă talentul, însă regretăm încrâncenarea cu care face acuzații. Trebuie să reamintim că principala noastră girjă este să informăm consumatorii, care trebuie să știe despre recomandrăile noastre. O să studiem solicitările lui Marc Veyrat cu atenție și o să-i răspundem”
Audierea în acest caz va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie, în Nanterre.
FOTO: EPA