Nikolai Tihonov (28 de ani), un cadet al Academiei Spațiale Militare Mojaiski, a fost arestat în legătură cu uciderea unei femei cu deficiențe de auz de 41 de ani. Bărbatul a susținut că a confundat-o cu un „spion străin”, avea „niște căști ciudate în urechi”, a informat Serviciul de Presă al Tribunalelor din Sankt Petersburg, citat de ziarul Moskovski Komsoleț și portalul 78.ru.

Tihonov și-a întâlnit victima în seara zilei de 21 septembrie, într-un club de noapte de pe bulevardul Ispitatelei din Sankt Petersburg. Nadejda K. s-a prezentat drept cetățean străin și nu i-a spus nimic cadetului în legătură cu probleme grave de auz.

Perechea a comunicat câteva ore prin note pe hârtie, ceea ce a fost de înțeles având în vedere muzica dată la maximum. În plus, bărbatul a luat totul ca un „joc interesant”.

El a invitat-o pe femeie în apartamentul lui de pe Aleea Arțeulovskaia, mai ales că Nadejda „s-a arătat interesată de uniforma mea militară”. Au continuat să-și exprime gândurile pe hârtie.

Doar că, la un moment dat, Tihonov a sesizat căștile din urechile femeii. Cadetul beat și-a pierdut complet controlul când a auzit „sunete subțiri, ciudate”. Și-a lovit partenera în cap și apoi cu picioarele.

Când și-a dat seama că nu mai dă semne de viață, a sunat la poliție și a raportat că a ucis „un spion ucrainean”. Medicii chemați la fața locului nu au reușit să o salveze.

Tihonov a refuzat să depună mărturie la Curtea Militară a Garnizoanei 224. Anterior a numit-o pe femeie „o escortă”. Tatăl vitreg al Nadejdei a explicat că fiica lui nu a lucrat niciodată ca damă de companie. A mers în bar „în căutarea unui iubit. Nimeni nu s-ar fi putut gândi că totul se va termina tragic”.

Cadetul acuzat de crimă va rămâne în arest cel puțin până pe 21 noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News