În imaginile difuzate se pompieri, înregistrate de o cameră într-o sufragerie a unei case din Tulsa, apar doi câini și o pisică. Câteva clipe mai târziu, unul dintre câini a început să mestece un acumulator litiu-ion folosit pentru a încărca telefoanele mobile.

S-a declanșat o scânteie, apoi a avut loc o explozie și a luat foc o saltea.

Din fericire, după intervenția rapidă a salvatorilor, familia și patrupedele au fost evacuate în siguranță. Potrivit ofițerului de informații publice al Departamentului de Pompieri din Tulsa, Andy Little, „ar fi putut fi dacă nu ar fi existat nicio cale de evacuare sau dacă familia dormea ​​în acel moment”.

Little a adăugat că bateriile litiu-ion stochează o „cantitate semnificativă de energie într-un spațiu compact”. Oficialii speră că videoclipul va servi drept „avertisment pentru public” să păstreze bateriile departe de copii și de animalele de companie.

Agenția Națională pentru Protecția împotriva Incendiilor recomandă tuturor utilizatorilor de baterii litiu-ion să nu își mai încarce dispozitivele atunci când bateria este complet încărcată.

Urmărește-ne pe Google News