Iniţial cele trei animale au fost numite doar onorific în funcţiile, de altfel destul de importante. Însă, după apariţia drăguţelor animale, numărul de pasageri care călătoreau pe acele rute, a crescut simţitor.
Maron, câinele din rasa Yorkshire Terrier, este şef al staţiei feroviare din prefectura Ywate din iunie 2008. El are 8 ani şi a fost îmbrăcat în uniformă specială, cu caschetă, ca să-i poată întâmpina şi petrece cu tot fastul, de pe peron, pe pasagerii aflaţi în tranzit.
Odată cu apariţia câinelui, staţia feroviară Okunakayama Kogen, altădată una neînsemnată, a devenit atât de populară, încât în fiecare zi ea este vizitată de circa 50 de turişti, care vin din toate colţurile ţării.
Maron nu este însă cel care are cele mai ridicate rezultate, Basu, omologul său din gara Aizuwakamatsu din prefectura Fukushima, este o pisică care a reuşit în doar şase luni de zile, să atragă 28.000 de pasageri, de 1,5 ori mai mult decât treceau de obicei în această perioadă de timp.
O altă pisică, Tama, tot şef de gară, este campioană în materie de popularitate şi atragerea călătorilor. Ea a devenit primul animal din Japonia numit într-o funcţie atât de importantă, eveniment ce a avut loc în urmă cu trei ani, printr-un ordin special. Aceasta este şefă peste gara Kisi, care funcţionează în regim automat şi fără personal, pe sectorul dintre oraşele Kinokawa şi Wakayama.
Doar în ultimele câteva luni, Tama a reuşit să atragă donaţii în valoare de circa 10 milioane de yeni, aproximativ 105.000 de dolari. Popularitatea pisicii este atât de mare încât din luna martie în prefectura Wakayama va fi inaugurat, în cinstea ei, un tren special, decorat cu fotografii ale pisicii.
Pentru toate aceste merite, „boşii feroviari” din Japonia sunt îmbrăcaţi în uniforme speciale, trăiesc în spaţii frumos amenajate şi primesc în mod regulat hrană.