Camionul a rămas blocat la o trecere de nivel din Belleville, între Nancy și Metz, vineri după-amiază. Un tren a lovit remorca camionului, dar șoferul a reușit să iasă înainte din cabină. Pagubele materiale sunt mari, iar traficul feroviar va fi întrerupt cel puțin până duminică dimineața la ora 5 pe axa Nancy-Metz pe ambele sensuri, indică SNCF, șinele fiind avariate.

Era puțin după ora 17.00, când Stéphanie, care mergea pe jos nu departe de gara Belleville, a crezut că asista la o tragedie. „Am auzit un bum mare, m-am repezit la fața locului. Văzând din spate starea camionului, am crezut că șoferul era mort”, a povestit tânăra.

„A fost mult mai mare frica de ceea ce vom găsi, decât ce a fost de fapt acolo”, a declarat comandantul Franzetti, care a condus operațiunile pompierilor din Pompei și Nancy. Trenul regional Lorraine, care circula pe direcția Metz-Nancy, a lovit doar remorca autovehicului. Iar șoferul, de origine moldovenească, conducând un camion înmatriculat în România, a putut să iasă din cabină înainte de impact.

Potrivit primelor date, acesta ar fi fost indus în eroare de GPS-ul său, care l-a dus pe traseul peste calea ferată. În impactul cu remorca, trenul a sărit de pe șine.

Cei 78 de pasageri din garnitură au fost îngrijiți într-o sală municipală pusă la dispoziție de primarul din Belleville, Dominique Rouby, înainte de a fi transportați la destinația lor finală cu două autocare închiriate de SNCF.

Lovit la față, un singur pasager a rămas mai mult în atenția pompierilor, dar nu a fost necesar transferul lui la spital.

Urmărește-ne pe Google News