„Vom veni în curând”, spune bărbatul care ține barosul în mână, după ce adresează câteva înjurături.

„Mi-au spus clar că eu trebuie să mă retrag urgent din alegeri”

Comentând acest videoclip, Renato Usatîi, 45 de ani, spune că săptămâna trecută a fost contactat de „cineva din afară țării” cu solicitarea de a se retrage din cursa prezidențială. Politicianul moldovean afirmă că a primit o cerere similară și din partea unor „grupări semicriminale” și „semipolitice”.

„Mi-au spus clar că eu trebuie să mă retrag urgent din alegeri, deoarece joia trecută era ultima zi când un candidat putea să se retragă, cu zece zile înainte de alegeri, și să susțin un alt candidat”, a declarat el.

Usatîi nu a menționat candidatul în favoarea căruia fusese solicitat să se retragă, dar partidul său precizează că este vorba de fostul procuror general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, propus în cursă de Partidul Socialiștilor.

Liderul „Partidului Nostru” susține totodată că videoclipul cu membrii Wagner care îl amenință este difuzat mai ales printre „socialiștii din sudul țării”. Asta pentru a-i convinge pe oameni să voteze pentru candidatul lor, Alexandr Stoianoglo, considerat drept favoritul Kremlinului.

„Așa lucrează mereu doar socialiștii. Ei se ascund mereu după măști, după structuri și brigăzi. Întotdeauna pun pe cineva în față”, continuă Usatîi în limba rusă.

„Acești băieți… Eu nu știu cine sunt ei, dar am o cerere către cei din acest videoclip și către curatorii voștri: scoateți-vă măștile. Vreau să-mi văd moartea la față”, a adăugat Renato Usatîi.

Video: Renato Usatîi, candidatul „Partidului Nostru”, amenințat de mercenarii Wagner

Sursa: Renato Usatii / Youtube

La rândul său, Alexandr Stoianoglo a numit „absolut inadmisibile” amenințările îndreptate împotriva oricărui candidat electoral și a susținut că le „condamnă cu fermitate”. În plus, el a cerut o anchetă în acest caz.

Republica Moldova se pregătește de referendum

Cetățenii Rep. Moldova sunt invitați la urne, duminică, 20 octombrie, pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind înscrierea obiectivului aderării la UE în Constituție. Președinta în exercițiu, prooccidentala Maia Sandu, este considerată favorită în sondaje, dar nu cu posibilitatea de a câștiga din turul întâi. Ceilalți doi candidați cu șanse la turul doi sunt Renato Usatîi și Alexandr Stoianoglo. În total, 11 candidați participă la alegerile prezidențiale din Rep. Moldova.

În România vor fi deschise 16 secții de votare: trei în București (două în incinta Autorităţii Electorale Permanente şi una în sediul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor), câte două în Cluj-Napoca şi Iaşi și câte una în Braşov, Sibiu, Craiova, Bacău, Constanţa, Oradea, Galaţi, Suceava şi Timişoara. Alegătorii sunt aşteptaţi la urne între orele 7:00 şi 21:00.

Urmărește-ne pe Google News