Pentru salvarea cățelului căzut în fântâna îngustă au ajuns pompierii din Strehaia, dar aceştia au constatat că diametrul redus al fântânii nu le permitea coborârea în siguranţă cu aparatul de respirat şi tubul de oxigen. Atunci au chemat echipaj de alpinişti de intervenţie din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin, arată Agerpres.
„Ajuns, de urgenţă, la locul evenimentului, echipajul, specializat în salvări din medii ostile vieţii cu ajutorul unui sistem de aducţiune cu aer comprimat, tip SADAC, a pătruns rapid în interiorul fântânii, reuşind să aducă animalul la suprafaţă, în siguranţă. Sistemul permite salvatorului pătrunderea în medii ostile doar cu masca de oxigen, respiraţia fiind posibilă la distanţă faţă de buteliile cu aer respirabil comprimat, prin intermediul unui furtun”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, Raluca Tirca.
Această tehnică de lucru oferă o mai mare mobilitate echipajelor, intervenţia fiind mai rapidă în situaţii de urgenţă.
„Ca în orice intervenţie, siguranţa salvatorului depinde de pregătirea acestuia, iar reuşita misiunii de intervenţia cât mai rapidă şi eficientă. O intervenţie reuşită a fost şi cea de astăzi (miercuri, n.r.), când salvarea unui câine a devenit primordială pentru nişte oameni care au ales să apere viaţa, fie ea chiar şi a unor necuvântătoare” a precizat reprezentata ISU.
VIDEO / La spălătoria socială „Fulg de nea” lucrează cei fără o șansă pe piața muncii