”A fost o exploatare nemiloasă a doi oameni nevinovați”, a declarat judecătorul Sean O Donnabhain de la Curtea Penală a Circuitului Cork, care l-a condamnat pe românul Brăduț Ioșca la șase ani de închisoare. El a mai spus că acuzatul nu a arătat vreo urmă de remușcare.

Românul, în vârstă de 39 de ani, cerșea pe străzile din Cork și a vizat doi oameni, un bărbat în vârstă de 69 de ani și o femeie de 74 de ani, din oraș, cărora le-a spus de-a lungul timpului povești inventate despre suferințele sale. Ioșca a reușit să smulgă de la cei doi pensionari foarte caritabili cu el toată agoniseala lor de-o viață, ba chiar unul dintre ei făcând împrumut la bancă pentru a-l ajuta pe român.

Odată, bărbatul le-ar fi spus că e sârb și că mama sa a murit și nu are bani de înmormântare, altădată că suferă de cancer și are nevoie de tratament sau că proprietarul îl dădea afară de unde stătea, pentru bolile sale, pentru creșterea copiilor, toate nevoile fiind, de fapt, inventate.

„Victimele sunt umilite, degradate și sărăcite și nu se poate face nimic în acest sens, pentru că nu le-a mai rămas niciun penny după o înșelăciune elaborată. A existat o metodă de înșelăciune în mod continuu”, a mai adăugat judecătorul Ó Donnabháin.

Judecătorul a spus că Brăduț Ioșca a provocat masacru în viața victimelor și că declarațiilor acestora, care nu au fost citite public, „ți-ar frânge inima la propriu”.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News