„Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat solicitări de sprijin consular privind dispariția sau decesul altor cetățeni români în statul Israel și mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene”, precizează MAE.

Până în acest moment, în conflictul Israel -Hamas, potrivit informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, patru cetățeni cu dublă cetățenie israeliano-română au decedat și doi sunt dați dispăruți.

Printre cele patru persoane decedate se numără și un bărbat care făcea parte din Forțele de Apărare ale Israelului, potrivit unui anunț făcut de MAE în 9 octombrie.

Peste 2.100 de români au fost repatriați din Israel, de la începutul războiului declanșat de Hamas și aproximativ 50 de români, care au solicitat sprijinul autorităților române, au rămas în Israel, a declarat vineri, 13 octombrie, purtătorul de cuvânt al MAE pentru Libertatea.

Niciun cetățean al vreunei țări, inclusiv român, nu a plecat din Fâșia Gaza, teritoriu situat la vest de Israel și administrat de organizația palestiniană Hamas.

„Există în atenția MAE 350 de români în Gaza, dintre care aproximativ 200 au cerut sprijin în vederea evacuării. Până acum nu s-a reușit evacuarea. De ce? Pentru că situația de securitate din teren nu a permis evacuarea în condiții de siguranță. Celula de criză a MAE depune eforturi pentru a identifica soluția de evacuare cea mai bună”, a adăugat oficialul MAE pentru Libertatea.

Urmărește-ne pe Google News