Will Cunneen a lucrat în SUA ca Chef în cadrul mai multor companii multinaţionale sau la stadioane celebre, gătind în carieră pentru sute de mii de oameni, dar spune că se săturase, deoarece atunci când găteşti la „foc continuu” nu îţi mai permiţi să ai imaginaţie. Astfel a ajuns să căute o soluţie pentru a ajunge „sub radar”, iar asta i-a dat şi ideea noii sale afaceri.

Americanul s-a mutat în Cluj în urmă cu un an, în 2015, alături de soţia sa, Alida, când cei doi tineri au văzut potenţialul oraşului de pe Someş şi faptul că oamenii care ajung aici sunt deschişi la experienţe noi, inedite – exact ce îşi doresc ei să ofere, notează Vocea Transilvaniei.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Pentru că este din SUA și americanii sunt înnebuniţi după Porchetta Sandwich, Chef Will a decis să le prezinte ardelenilor o rețetă reinterpretată a acestui sandwich, folosind preparate tradiţionale românești. Astfel, pe lângă carnea de porc, Chef pune în preparat salsa de gogonele, varză murată, smântână şi ciabatta.

„Am hotărât acum un an să mă mut cu soția în România, ea fiind din Cluj. Ne-am decis că munca noastră din SUA putea să fie mai bine făcută în Cluj, în România, pentru că am văzut aici un potenţial foarte mare în ultimii ani. Am vizitat Clujul în urmă cu patru ani, am stat cinci luni aici, şi apoi am revenit anul trecut şi am văzut schimbările prin care a trecut Clujul, toţi oamenii care vin aici, toată tehnologia. Aşa ne-am decis că e un loc potrivit să arătăm noi feluri de a găti mâncarea, dar folosind ingrediente tradiţionale. Cred că asta e important, pentru că Transilvania are ingrediente minunate şi mâncare foarte bună”, spune Chef Will.

 
 

Urmărește-ne pe Google News