„Am început această afacere cu intimitatea ca motivație. Fotografiile de nuntă se încadrează în categoria „articolelor personale de confidențialitate și există o cerere mare pentru serviciile mele”, a adăugat Liu.
„Fotografiile de nuntă sunt realizate dintr-un material acrilic, care nu poate fi ars ușor. Multe locuri au și obiceiuri care interzic oamenilor să ardă fotografii cu oameni vii”, a explicat Liu.
În plus, aruncarea pozelor la coșul de gunoi este un demers dificil și le poate expune intimitatea.
Liu:
Primul său pas a fost să înființeze un centru de servicii de mărunțire offline în oraș.
Oferta lui este foarte simplă și prietenoasă cu bugetul. Clienții trimit fotografiile către centru, unde sunt taxați în funcție de greutate. Prețurile variază de la câteva 10 la 100 de yuani, adică între 1,2 și 12,7 euro.
Procesul este simplu. Personalul deschide pachetele clienților, vopsește cu spray special chipurile celor din poze, le introduce în tocător și înregistrează momentul. Filmul este trimis clienților pentru verificare.
Resturile sunt trimise la o centrală electrică.
În ciuda faptului că singurul centru este situat în provincia Shandong, serviciul a stârnit interesul la nivel național.
„Am primit comenzi din fiecare provincie, cu excepția Tibetului. A trebuit să facem ore suplimentare”, a declarat Liu, pentru Bailu Video.
Aventura a captat și atenția publicului. „Unchiul meu s-a despărțit de iubita lui chiar înainte de a se căsători. Mama mi-a rugat să le rup fotografiile de nuntă, ceea ce m-a epuizat cu adevărat”, a declarat Mao.
„Târziu, într-o noapte, după divorțul meu, am aruncat în mare toate fotografiile de nunță. M-am simțit ca un criminal”, a spus altcineva.
„Această industrie prosperă pe baza ratei divorțurilor. Odată cu creșterea tendinței de divorț, perspectivele lui Liu arată bine”, a constatat sec alt chinez.