Locotenent-colonelul Artiom Zhoga, președintele legislativului din regiunea Donețk a Ucrainei, instalat de Rusia, a câștigat notorietate când a fost filmat în decembrie, anul trecut, cerându-i lui Vladimir Putin să candideze pentru un nou mandat ca președinte. Ca răspuns, liderul de la Kremlin a fost de acord.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Cine este Artiom Zhoga, trimisul lui Vladimir Putin în Ural

Zhoga, în vârstă de 49 de ani, este tatăl unui comandant de batalion separatist pro-Moscova, care a fost ucis în estul Ucrainei în primele zile ale invaziei pe scară largă a Rusiei.

Kremlinul a spus că Putin s-a întâlnit miercuri cu Zhoga pentru a-i oferi postul de trimis prezidențial în Districtul Federal Ural al Rusiei, care cuprinde șase regiuni.

„Este o muncă mare și importantă. Ural este o regiune industrială cu un număr mare de întreprinderi din industria de apărare”, i-a spus Putin lui Zhoga.

Zhoga îl înlocuiește pe Vladimir Iakușev, pe care Putin l-a demis luna trecută din Consiliul de Securitate al Rusiei.

Trimișii prezidențiali fac legătura între Kremlin și regiunile Rusiei și supraveghează respectarea legilor federale, precum și activitatea agențiilor federale.

Zhoga este cel mai cunoscut reprezentant de la Kremlin care a absolvit programul său de formare profesională „Timpul Eroilor”, după promisiunea lui Putin că veteranii de război din Ucraina vor deveni „noua elită” a Rusiei.

Urmărește-ne pe Google News