Despre Abiyar se crede că este primul membru al IRGC ucis de Israel din aprilie, când a fost bombardat complexul ambasadei Iranului din Damasc, mai mulți comandați fiind uciși. Atacul a fost atribuit atunci Israelului.

Israelul a lansat un atac aerian cu rachete, vizând „mai multe puncte” în apropierea orașului Alep, a relatat agenția de presă de stat siriană SANA, fără a preciza un număr total de victime.

CNN precizează că a contactat Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) pentru comentarii, dar acestea nu recunosc în mod regulat loviturile.

Iranul a trimis consilieri militari în Siria, în sprijinul președintelui Bashar al-Assad, după ce a izbucnit războiul civil în această țară, în 2011.

Israelul a lansat mai multe lovituri asupra unor ținte din Siria de la începutul războiului său cu Hamas, grupare care este sprijinită de Teheran.

În urma atacului din aprilie asupra consulatului său din Damasc, Iranul a lansat lovituri directe asupra Israelului cu peste 300 de drone și rachete, cele mai multe fiind interceptate. Ulterior, Israelul a ripostat, vizând o bază aeriană militară iraniană de lângă Isfahan.

Fotografie cu caracter ilustrativ: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News