Președintele american Joe Biden a discutat duminică despre războiul din Gaza cu emirul Qatarului, Amir Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani, inclusiv despre eforturile de eliberare a ostaticilor intermediate de Qatar.

Într-o informare despre apelul telefonic dintre cei doi șefi de stat, Casa Albă a dezvăluit că unul dintre ostaticii reținuți este un copil american de 3 ani, ai cărui părinți au fost uciși de Hamas în atacurile din 7 octombrie din Israel.

„Cei doi lideri au convenit că toți ostaticii trebuie eliberați fără întârziere”, a spus Casa Albă, în comunicat.

Biden „și-a afirmat viziunea pentru un viitor stat palestinian în care israelienii și palestinienii pot trăi cot la cot, cu măsuri egale de stabilitate și demnitate”, în apelul telefonic de duminică.

„El a observat că Hamas a fost mult timp un impediment pentru acest rezultat”, se arată în declarația Casei Albe.

La sfârșitul lunii octombrie, Associated Press a scris că aproximativ 30 de copii se numără printre ostaticii ținuți de Hamas în Gaza și a publicat fotografia unei fetițe de 3 ani, Abigail Edan, fata cea mică a unui fotojurnalist ucis alături de soția lui în dimineața de 7 octombrie, în kibutzz-ul Kfar Azza.

Administrația americană nu oferă detalii despre copilul de 3 ani amintit de Joe Biden duminică. Astfel, nu se știe dacă este vorba despre Abigail Edan sau Hamas mai are un alt ostatic copil, de aceeași vârstă.

Urmărește-ne pe Google News