UPDATE: La ora 21.00 s-au oprit căutarile copilului dispărut în apa, din cauza întunericului. Scafandrii ISU Mureș si ISU Covasna rămân la Det Făgăraș până mâine când se vor relua căutarile, anunță ISU.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Luiza Dănilă, pompierii militari din Făgăraş au fost solicitați, vineri seară, să intervină pentru căutarea şi salvarea unui minor căzut într-un pârâu din apropierea unui fost combinat chimic din oraș.

”Minorul se afla într-un atelaj cu un adult şi încercau să traverseze pârâul, care avea nivelul crescut din cauza ploilor. Din nefericire, acesta a căzut din atelaj”, a precizat Luiza Dănilă.

Aceeași sursă a menționat că la această oră, pompierii din Făgăraș au început căutarea minorului în aval de zona unde a căzut acesta.

Copilul dispărut are vârsta de cinci ani şi se afla într-o căruţă împreună cu tatăl său şi trei fraţi. Ei încercau să treacă râul Berivoi cu o căruţă tractată de cal. În timp ce traversau râul, tatăl a observat că apa este prea adâncă şi are un curs rapid şi a încercat să se întoarcă, însă în acel moment căruţa s-a răsturnat în apă.

Tatăl şi trei dintre copii au reuşit să ajungă la mal, cu excepţia copilului de cinci ani, care a fost luat de apă.

„La fata locului sunt mai multe echipaje ISU şi echipaje ale Poliției Municipiului Făgăraș care întreprind acțiuni de căutare și menținere a ordinii și liniștii publice în zonă“, a spus Marin Ionuţ, purtător de cuvânt al Poliţie Judeţene Braşov.

Vineri, mai multe gospodării și locuințe au fost inundate în localități din zona Făgărașului, județul Brașov, iar două persoane bolnave au fost evacuate din case de către pompieri.

Sursa Video – ISU Braşov

Citește și: OPINIE / Doliu de Ziua Forțelor Aeriene Române. MIG-urile 21 și avioanele IAR 99 Șoim, consemnate la sol

Urmărește-ne pe Google News