Incidentul a avut loc în cursul zilei de luni într-o casă din municipiul Bistriţa. „La UPU-SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost adus ieri (luni – n.r.) un minor în vârstă de 1 an şi 11 luni în stare critică, prezentând traumatism prin strivire, pe fondul unui accident casnic”, a transmis purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Camelia Strungari.

Potrivit sursei citate, băieţelul a fost adus de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă cu manevre de resuscitare în curs, care au fost continuate timp de 45 de minute în UPU-SMURD. „Din păcate, organismul copilului nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicii fiind nevoiţi să declare decesul”, a adăugat Strungari.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Autorităţile au fost alertate luni, 22 iulie, că că într-o casă din Bistriţa, un minor a fost accidentat de un corp de mobilier.

„Din primele verificări efectuate la faţa locului, a reieşit faptul că, un băieţel de 1 an şi 11 luni care se afla împreună cu mama lui (de 33 de ani, din Feldru) într-un imobil din Bistriţa, ar fi fost accidentat de un corp de mobilier care ar fi căzut peste el. Din nefericire, în urma leziunilor suferite, copilul a decedat. Poliţiştii Biroului de Investiţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa continuă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul”, a comunicat purtătorul de cuvânt al IPJ, Crina Sârb.

Urmărește-ne pe Google News