Familia din zona Tășnad, județul Satu Mare, a mers cu micuțul la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru realizarea unei operații. Din lipsă de locuri, așa cum susțin părinții, băiețelul ar fi fost programat pentru intervenție abia peste șase zile. În această perioadă, bebelușul ar fi contractat o bacterie, lucru care i-a agravat starea de sănătate și, în final, a dus la deces.

Înainte de a pleca din Carei la Cluj-Napoca, afirmă părinții, analizele copilului arătau că acesta nu prezenta nicio bacterie în corp, însă după două zile, la Institutul Inimii i-a fost refuzată intervenția chirurgicală din cauza unui stafilococ.

„Dacă a fost o problemă majoră, de ce nu a fost operat de urgență și de ce a fost programat peste o săptămână, timp în care a luat o bacterie? Mai sunt și alte întrebări, de ce nu s-au văzut problemele la inimă din timpul sarcinii chiar, de ce a fost plimbat între spitale și altele”, afirmă avocatul familiei, Ovidiu Kalman Muresan.

Părinții copilului au formulat plângere penală pentru infracțiunea de ucidere din culpă, dorind să afle de ce micuțul nu a fost operat pentru a i se salva viața.

Urmărește-ne pe Google News