Investitorii privați, inclusiv familia care deține magazinele de hardware Hellweg, vor să construiască până la 230 de apartamente, dintre care 85 sunt subvenționate, și un centru de zi.

După cinci ani de proiectare, muncitorii din construcții era programați să înceapă construcția. Dar, brusc, procesul a fost blocat de autoritățile de conservare a naturii. „Zgomotul ar putea afecta habitatul unui șorecar”.

„Cuib nelocuit din 2020”

Dezvoltatorii au angajat un evaluator. Acesta a susținut că „acel cuib s-a deteriorat, are găuri și nu prezintă semne de reînnoire, Nu a fost locuit din 2022, iar ultimele păsări tinere fost aici în 2020”.

Conform Legii Federale de Conservare a Naturii, un loc de reproducere își pierde statutul de protejat dacă nu a fost folosit o perioadă lungă de timp, de obicei doi ani.

Dar experții de la Senatul de Mediu din Berlin au stabilit acum un nou termen, de patru ani, și cer o scutire pentru îndepărtarea cuibului.

În consecință, procesul de aprobare rămâne în coadă de pește, iar întârzierea pune în pericol proiectul, deoarece ar putea deveni mult mai costisitor.

Senatorul Christian Gaebler (59 de ani, SPD) și senatorul de mediu Ute Bonde (57 de ani, CDU) caută o „soluție comună”.

Urmărește-ne pe Google News