Jessica plănuia să-și petreacă cea de-a 30-a aniversare în Italia și, înainte de a pleca, părinții ei i-au cumpărat un kit de testare ADN. Tânăra se aștepta ca rezultatele testului să-i indice că are strămoși italieni, la fel ca tatăl ei, însă nu a fost așa.

„Vin rezultatele testului, stau la biroul meu la serviciu, le deschid şi am văzut ceva engleză. Există irlandeză, galeză, germană. Dar unde este italian, poate sicilian? Ce? Nimic”, a declarat Jessica pentru CBS News.

În plus, testele ulterioare au arătate că există o șansă de 0% ca ea să fie înrudită biologic cu tatăl ei.

Jessica s-a născut în 1992, după ce, cu un an înainte, părinții ei au fost supuși procedurii de fertilitate, cunoscută sub numele de inseminare intrauterină, la un spital din Ohio. Procedura constă în injectarea spermatozoizilor direct în uter, în încercarea de a crește șansa ca femeia să rămână însărcinată. Cei doi soți spun că timp de 30 de ani nu s-au gândit că ceva ar fi putut să fie în neregulă cu procedura.

Mike Harvey a declarat că atunci când a aflat că nu este tatăl biologic al fiicei sale s-a simțit ca și cum s-ar fi trezit „în viața altcuiva”.

„Este greu de explicat cum te simţi când afli că întreaga ta realitate nu este ceea ce ai crezut că este”, a spus bărbatul în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, cuplul a decis să dea clinica în judecată, iar în procesul împotriva Summa Health System şi a doctorului Nicholas Spirtos, soții Harvey susţin că materialul genetic al unui alt bărbat a fost folosit pentru a o insemina pe Jeanine.

Între timp, familia a reușit să-l găsească pe tatăl natural al Jessicăi. Este vorba despre un bărbat care a urmat un tratament de fertilitate în același timp cu familia Harvey și la aceeași clinică. Jessica a vorbit cu el, iar bărbatul s-a declarat încântat să afle că în cele din urmă a avut un copil.

Reprezentanții clinicii Summa Health System au declarat pentru postul american CBS News că iau în serios acuzațiile care li se aduc și înțeleg impactul pe care întreaga situație l-a avut asupra familiei.

„În acest moment, nu ne-am întâlnit cu familia şi nici nu am efectuat teste proprii”, a transmis Summa Health System.

De-a lungul timpului au existat mai multe cazuri în care s-au produs confuzii în timpul tratamentelor de fertilitate.

Un cuplu din California a anunțat anul trecut că a apelat la justiţie după ce a adus pe lume o fetiță în 2019, în urma unui tratament de inseminare artificială, însă a constatat că aceasta nu seamănă cu niciunul dintre părinți.

În urma unui test ADN, a fost găsit cuplul în care se născuse fiica celor doi, iar familiile au decis să schimbe fetele.

Foto: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News