„În prezent sunt în continuare spitalizate 20 de persoane, 11 cu spitalizare de zi, adică nu dorm în spital dar vin la tratament, iar nouă sunt internate”, a declarat secretarul de stat pentru ajutorarea victimelor, Juliette Méadel pentru postul France2.
„Sunt, de asemenea, 600 de persoane urmărite în continuare pentru tulburări psihologice. Tulburările psihologice sunt profunde, iar uneori invizibile, şi pot produce consecinţe dramatice în ceea ce priveşte sănătatea”, a adăugat ea.
Un an de la atentatele de la Paris, cele mai sângeroase din istoria Franței
Atentele din 13 noiembrie din Paris, revendicate de organizația teroristă Statul Islamic, sunt cele mai sângeroase din istoria Franței. 130 de oameni au murit și sute de au fost răniți în urma atacurilor teroriste, în urma cărora Franța a decretat stare de urgență.
Comise de cel puțin nouă jihadiști, împărțiți în trei echipe operative, exploziile sinucigașe au vizat zona arenei Stade de France, iar rafalele de arme automate au ucis persoane aflate la mai multe terase și în sala de concerte Bataclan din capitala franceză.
Singura persoană implicată în aceste atentate care a fost capturată în viață este Salah Abdeslam. El a fost capturat în urma unei operațiuni de amploare, care a avut loc în Belgia, cu doar câteva zile înainte de atacurile din Bruxelles. Mai precis, el a fost prins pe 18 martie, iar pe 22 martie au avut loc atentatele din Bruxelles. După ce a fost capturat de autoritățile belgiene, teroristul a fost extrădat în Franța, acolo unde se află într-o închisoare, sub supraveghere continuă.
Celula jihadistă aflată la originea atentatelor comise la Paris și în Bruxelles ar fi primit ordinele de la un „nivel foarte înalt” în ierarhia organizației Statul Islamic, a reclarat recent procurorul federal al Belgiei.