Peste 500 de pompieri au fost mobilizați pentru stingerea acestui incendiu uriaş izbucnit la depozitul de petrol Proletarsk din regiunea Rostov. Circa 20 din cele 74 de rezervoare de depozitare au luat foc, au declarat autorităţile locale pentru agenţia de presă de stat RIA.

Miercuri, preoţi ortodocşi locali au rostit rugăciuni lângă maşinile de pompieri şi au adus o icoană la faţa locului în sprijinul eforturilor de stingere a incendiului. Preoții „au vorbit cu pompierii şi au binecuvântat toate echipamentele de pompieri”, a declarat eparhia locală Volgodonsk pentru agenţia de ştiri Reuters. Ei au adus cu ei o icoană mare a Rugului Aprins, considerată un talisman împotriva focului.

Potrivit guvernatorului regional Vasili Golubev, apărarea aeriană a doborât drona ucraineană la 18 august, însă resturile acesteia au provocat aprinderea motorinei pe teritoriul instalaţiei.

Autorităţile au declarat stare de urgenţă, însă administraţia locală a oraşului, citată de mass-media de stat din Rusia, a declarat că nu există niciun pericol de propagare a incendiului la zonele rezidenţiale şi a făcut apel la oameni „să nu cedeze panicii”.

Totuşi, Golubev a declarat că 41 de pompieri au primit tratament medical din cauza efectelor incendiului, inclusiv cinci care au fost plasaţi în îngrijire de urgenţă.

Ucraina nu a comentat atacul, dar forţele sale au vizat infrastructura petrolieră a Rusiei ca parte a eforturilor lor de a contracara invazia la scară largă a Moscovei, care a început în februarie 2022.

Urmărește-ne pe Google News