Agenții Unității Speciale de Informații Sensibile Antinarcotice și ai Forței Speciale de Operațiuni de Poliție a Poliției Naționale au efectuat, luni, 18 august o serie de raiduri în orașul Pedro Juan Caballero, estul țării din America de Sud, în cadrul operațiunii „Pavo Real II”.

Printre ținte s-a numărat locuința deputatului Eulalio Gomes, de la ANR-PC (partidul fostului președinte Horacio Cartes) și a fiului său, Alexandre Gomes, care erau cercetați pentru presupuse legături cu traficul de droguri.

Potrivit surselor din poliție, raidurile au implicat episoade de violență. Domiciliul lui „Lalo” Gomes a fost călcat în jurul orei locale 3.00. A avut loc un schimb de focuri, în care parlamentarul a fost grav rănit.

În ciuda faptului că a fost dus de urgență pentru a primi îngrijiri medicale, Gomes a murit din cauza rănilor suferite în timpul confruntării. Nu au fost raportate alți răniți la fața locului.

La rândul său, Alexandre Gomes, 32 de ani, fiul deputatului, s-a confruntat și el cu agenții, dar a reușit să fugă de la fața locului, înainte de a se preda câteva ore mai târziu la Direcția de Poliție Amambay.

„Poliția mi-a ucis soțul”, a acuzat soția lui „Lalo” într-o discuție cu adjunctul guvernatorului din Amambay, Juan Acosta.

Deputatul și fiul său au fost acuzați de Parchet că au fost implicați într-o schemă de spălare a banilor din traficul de droguri și asociere criminală. În același caz, alte trei persoane au fost acuzate.

Numele lui Eulalio Gomes a apărut deja în investigațiile anterioare legate de crima organizată. În aprilie anul acesta, o presă braziliană a dezvăluit că Gomes l-a ajutat pe Ronaldo Mendes Nunes, un presupus membru al grupului criminal „Comando Vermelho” (Comandoul roșu) să scape de poliția paraguayană.

Eulalio „Lalo” Gomes

În plus, alte rapoarte din Brazilia l-au legat de traficanții de droguri Luis Carlos da Rocha, cunoscut sub numele de „Cabeza Branca” (Cap Alb), și Antonio Da Motta.

În ciuda acuzațiilor împotriva sa, deputatul Gomes a negat întotdeauna orice relație cu traficul de droguri. Parlamentarul fusese ales la ultimele alegeri generale pentru perioada 2023-2028.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News