„Este important ca cetățenii maghiari de peste graniță să își exprime cât mai multe opinii cu privire la problemele referendumului inițiat de guvernul maghiar, exprimând astfel unitatea națiunii maghiare”, a declarat István Csomortányi, care mai este și co-președintele Alianței Maghiare din Transilvania.

El a anunțat susținerea pentru legea adoptată de Budapestea și depunerea în Parlamentul de la București a unei inițiative similare.

„Ar fi utilă implementarea unei legislații similare care protejează copiii de propaganda sexuală în întreaga Europă Centrală și de Est, nu numai în țări precum Ungaria și Polonia” a declarat politicianul.

Proiectul va fi inițiat și depus de deputatul Zakarias Zoltan, lider al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, care a intrat în Parlamentul României pe listele UDMR.

„Acesta ar fi un pas important și util pentru societatea românească, chiar dacă România va fi inclusă alături de Ungaria și Polonia pe lista țărilor care desfășoară o vânătoare de vrăjitoare”, a mai spus președintele Partidului Popular Maghiar.

István Csomortányi a subliniat, de asemenea, „dublul standard” care afectează membrii minorităților naționale indigene din Uniunea Europeană, care numără aproximativ cincizeci de milioane de persoane și ale căror drepturi și nemulțumiri sunt ignorate de autoritățile de la Bruxelles.

Csomortányi susține că oficialii europeni sunt atenți doar la drepturile comunității LBGTQ și le protejează „cu dinții și unghiile”, spunând despre acestea că sunt „create artificial”.

Controversatul proiect de lege maghiar

Miercuri, 21 iulie, premierul maghiar Viktor Orban a anunțat că va organiza referendum pe controversata lege anti-LGBT.

Numită oficial „Legea privind protecția copiilor”, aceasta pretinde că are scopul de a proteja bunăstarea copiilor și de a combate pedofilia. Legea a fost însă criticată pe scară largă pentru că este discriminatorie față de membrii comunității LGBT.

Parlamentul European a condamnat această lege, iar Uniunea Europeană a inițiat o acțiune în justiție împotriva Ungariei în legătură cu textul normativ.

Actul legislativ, care a fost adoptat în iunie, scoate în afara legii abordarea homosexualității și a problemelor comunității transgender în curricula școlară sau emisiunile TV adresate minorilor. De asemenea, legea echivalează homosexualitatea cu pedofilia.

 
 

Urmărește-ne pe Google News