Mihai Polițeanu, membru al Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, a sesizat CNATDCU cu privire la „nerespectarea standardelor de calitate și etică profesională” în lucrarea de doctorat a prim-ministrului.

Deputatul USR și-a bazat sesizarea pe dovezile de plagiat făcute publice marți de jurnalista Emilia Șercan, în PressOne

Sesizarea vine la scurt timp după ce profesorul universitar Mircea Dumitru, vicepreședinte al CNATDCU, a acordat un interviu ziarului Libertatea în care a declarat că probele Emiliei Șercan arată „un caz foarte clar de plagiat”.

Care este parcursul unei sesizări

Potrivit lui Dumitru, după ce sesizarea a fost făcută oficial, lucrarea va fi examinată de o comisie de specialiști, numită de conducerea CNATDCU.

În urma acestei evaluări, care, conform HotNews, se va face în termen de 45 de zile, se va da un verdict final în Consiliul General al instituției. Dacă se stabilește că e vorba de plagiat, CNATDCU propune Ministerului Educației retragerea titlului științific de doctor. 

La rândul lui, premierul Ciucă a cerut Universității Naționale de Apărare (UNAp) să-i verifice teza de doctorat. UNAp nu are însă nicio putere legală, iar verdictul poate fi dat doar de CNATDCU. 

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește-ne pe Google News