Un deținut închis în Penitenciarul Botoșani s-a gândit să facă rachiu, chiar în pușcărie.
S-a întâmplat anul trecut, când deținutul cu pricina, C.N.I., a strâns aproape 10 kilograme de fructe, pe care le-a pus la fermentat în câteva recipiente pitite în grupul sanitar al camerei de deținere, în speranța că va reușit să producă o băutură alcoolică, deși acest lucru este interzis în unitățile de detenție, arată sursa citată.
Dat de gol de mirosul fructelor fermentate
Din câte se pare, mirosul produs de fermentarea fructelor l-a dat de gol, recipientele cu pricina fiind descoperite cu ocazia unei percheziții inopinate realizată de angajații Penitenciarului Botoșani.
Interesant este că în momentul în care echipa de intervenție a pătruns în camera de deținere, individul a încercat să obstrucționeze accesul personalului unității în grupul sanitar.
Cum ceilalți deținuți încarcerați în camera cu pricina au susținut că nu știu nimic de recipiente, reprezentanții Peniteciarului Botoșani au apreciat că fructele puse la fermentat îi aparțin.
Pâine neagră, în loc de țuică
Audiat cu privire la „descoperirea” cu pricina, individul a refuzat să dea declarație scrisă, semnând doar de luare la cunoștință în momentul întocmirii raportului de incident.
Sancționat de Comisia de disciplină a unității de detenție, C.N.I a susținut că de fapt a vrut să spele vasele în baie și nu recunoaște abaterea.
Cu toate acestea, el s-a ales cu suspendarea dreptului de a primi și cumpăra bunuri pe o perioadă de două luni.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro