Denis Costel Străuneanu a fost arestat pe 20 iulie 2021, la Roma, şi dus să-și ispășească pedeapsa la Penitenciarul Carinola. Sâmbătă, a acuzat probleme motorii, iar polițiștii l-au dus la spitalul Pellegrini din Sessa Aurunca, pentru un control.

La un moment dat, tânărul a solicitat să meargă la toaletă. Sesizând că una dintre ferestre era deschisă, a fugit din unitatea medicală. Ajuns în stradă, românul a oprit un fermier din zonă, care se deplasa cu mașina. L-a amenințat cu o șurubelniță și l-a forțat să-l ducă la Napoli, potrivit declarației date de victimă la poliție. Ajuns la destinaţie, românul l-a obligat pe fermier să-i dea banii și obiectele personale, după care a dispărut.

„Fugarul este un pericol pentru comunitate”

De atunci, carabinierii îl caută neîncetat, dar, până acum, nu au reușit să-i dea de urmă. Prin intermediul unui comunicat, sindicatul poliției penitenciare USPP și-a exprimat temerile cu privire la evadarea tânărului în vârstă de 27 de ani.

„Aflăm din presă că fugarul este în continuare un pericol pentru comunitate. Ca sindicat, am reiterat de mai multe ori că munca poliției penitenciarelor trebuie să fie asigurată. Deținuții care devin protagoniști ai acestor evenimente grave trebuie să fie imediat transferați din regiune pentru că lipsa unor răspunsuri de sancționare generează o percepție greșită. Facem apel la autorități, atât politice, cât și departamentale, să asigure munca ofițerilor de penitenciare”, susțin președintele Giuseppe Moretti și secretarul regional Ciro Auricchio.

Urmărește-ne pe Google News