Trupul atașatului ambasadei a fost găsit fără viață în hotelul Hilton din Kiev. Nu au fost găsite semne de violență pe cadavru, a scris portalul Strana. Bărbatul sosise în Ucraina pe 15 iunie. Novoie Vremia a precizat că ușa camerei de hotel era închisă din interior.

„Nu a fost efectuată nicio autopsie, trupul a fost preluat de Ambasada SUA. Se știe că bărbatul avea un nivel ridicat de colesterol”, a raportat ziarul ucrainean.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a confirmat decesul. Oficialul american a declarat, într-o conferință de presă, că bărbatul era „angajat al guvernului american, sub autoritatea șefului misiunii de la ambasada din Kiev”.

„Urăsc chiar să aduc în discuție acest lucru, dar știu că uneori teoriile conspirației scapă de sub control. Înțelegem că a murit din cauze naturale și că nu există nicio suspiciune”, a spus Miller.

În martie, revista Foreign Policy a scris că Departamentul de Stat al SUA plănuia să trimită până la 30 până la 40 de diplomați la Ambasada SUA la Kiev pentru a le oferi oficialilor, inclusiv ambasadoarei Bridget Brink, „mai multă flexibilitate pentru a călători în regiune”.

Urmărește-ne pe Google News