Meloterapia este recunoscută ca fiind arma de sănătate cea mai bună, care există la ora actuală, nu mai este nevoie să fie cercetată. Totuși, cercetătorii români fac studii continuu pentru a aduce în armonie muzica, culoarea și omul atunci când echilibrul organismului este afectat de factori precum stresul, poluarea, alimentația și, implicit, bolile.

Doctorul Corneliu Moldovan (foto), directorul Institutului Național de Medicină Complementară și Alternativă ”Prof. Dr. Florin Bratilă”, președintele Societății Române de Acupunctură Medicală și Medicină Integrativă, împreună cu profesor doctor Dumitru Constantin Dulcan și cu naistul  Gheorghe Zamfir, lansează joi, în premieră, la Congresul Național de Medicină Integrativă și Congresul Național de Acupunctură, lucrarea ”Meloterapia cu armonice divine în reechilibrarea energetică”.

Muzica lui Gheorghe Zamfir, culoarea și acupunctura, în meloterapia care te eliberează de stres. Medicul Corneliu Moldovan, inițiatorul noului tip de meloterapie.

Noul tip de meloterapie implică melodii remixate pe calculator, cărora le sunt inserate overtonuri (supratonuri) și culoare, după ce pacientul este testat cu ajutorul unor aparate create de medicul Corneliu Moldovan, pentru a stabili la care tip de melodie este sensibil.

Pacientul ascultă în căști sau difuzoare acea muzică creată special pentru el prin prelucrarea pe calculator a unor piese alese de medic și cărora le-au fost inserate overtonurile. Totodată, au fost montate două dispozitive, create de medic, în zone de acupunctură. Cât ascultă muzică, urmărește pe un monitor jocurile de unde.

Muncitori români întorși în țară după 15 ani, ca să construiască autostrăzi: „Ne plătește mai bine ca-n Italia”
Recomandări
Muncitori români întorși în țară după 15 ani, ca să construiască autostrăzi: „Ne plătește mai bine ca-n Italia”

”Este mai mult decât atunci când oamenii se adună la un concert animați de aceeași pasiune pentru un anume gen muzical. Pentru că aceste supratonuri, scoase dintr-o anumită linie melodică aplicată într-un anumit mod, țintesc esența vibrațională a individului. Fiecare individ este unic. Fiecare avem o frecvență de vibrație personalizată, unică pentru noi”, spune medicul Corneliu Moldovan.

Noul tip de meloterapie poate fi aplicat oricui, tânăr sau vârstnic, chiar și profilactic

Medicul a reușit să asocieze muzica, una din cele mai vechi forme de tratament, și culoarea. A convertit sunetul în culoare și vrea să testeze astfel emotivitatea pacientului, cu o cască în care se aud ”armonice divine”.

”Dacă ai pus un anumit tip de muzică și generezi linii meloterapice, fii sigur că după 15-20 de minute de audiție ești mult mai relaxat, mai vesel, mult mai împăcat, dormi mult mai bine. Sunt în curs de a perfecționa aceste lucruri. Nu pot să spun că mâine mă caută cineva, mâine i le dau. Ca să poți să aplici așa ceva, trebuie să ai echipamente pe care le am eu și care sunt speciale, și trei patru calculatoare în serie. Nu există pe piață așa ceva. Dar, este un nou început pentru una din cele mai vechi forme de tratament, muzica. Eu am asociat-o și cu culoarea. Convertesc sunetul în culoare, iau supratonurile și le reinserez în alte tipuri de melodii. Pun casca, am băgat un overton sub forma unui ciripit și culori. Se selectează armonicele. Identific ceea ce caracterizează un individ. Adică testez emotivitatea. Prin acest nou tip de meloterapie se activează zone care erau complet inactive”, explică medicul Corneliu Moldovan.

Sondaj INSCOP la comanda Libertatea. Topul partidelor din România la alegerile parlamentare
Recomandări
Sondaj INSCOP la comanda Libertatea. Topul partidelor din România la alegerile parlamentare

Tratează pacienții cu laser-acupunctura

Medicul Corneliu Moldovan este oncolog. După ce a văzut cât de mult suferă bolnavii cu cancer, a decis să caute noi metode pentru tratarea acestora. S-a aplecat asupra mecanismului apariţiei bolilor, dar mai ales a vrut să înțeleagă cum să folosescă energia proprie a corpului pacientului coroborată cu o energie produsă de anumite instrumente, unele chiar inventate de el.

Doctorul tratează pacienții cu laser-acupunctura. Acesta presupune aplicarea unei surse de lumină laser în punctele tradiţionale de acupunctură. Procedura este total nedureroasă, aseptică, netraumatică. Este acceptată de vârstnici şi de copii, iar efectele sunt net superioare unor tehnici de fizioterapie.

O altă tehnică pe care o foloseşte este terapia electromagnetică pulsată.

„Sunt 8.000 de studii clinice la ora actuală care demonstrează eficacitatea acestei metode, până şi Obama (Barack Obama, fostul președinte al SUA, n.r.) se tratează cu ea. Eu utilizez de doi ani și jumătate două dispozitive. Este ca şi cum ai face o reechilibrare a întregului corp cu terapia eletromagnetică pulsată”, explică medicul.

Acum lucrează intens la acest nou tip de meloterapie.

Meloterapia cu anumite tipuri de armonice denumite, sugestiv, divine, face să rezoneze nu numai structura fizică și cea biologică a individului, ci și structura psihico-emoțională, care îi crează starea de confort, starea de bine, care crează o armonie între părțile componente ale corpului, între individ și mediul lui exterior, spune medicul. Este metoda de tratament de reglare bioenergetică, pe care pot fi inserate atât tratamente medicale, cât și tratamente neconvenționale sau ale medicinei alternative și complementare.

Părinții celor doi tineri uciși de Vlad Pascu în accident și-au pierdut răbdarea. Tatăl Robertei Dragomir: „Dreptatea nu-i aici!”
Recomandări
Părinții celor doi tineri uciși de Vlad Pascu în accident și-au pierdut răbdarea. Tatăl Robertei Dragomir: „Dreptatea nu-i aici!”

”Muzica, expresie sublimă a armoniei, este compusă din sunete, din armonice și din octave care ne impresionează nu numai auzul. Meloterapia nu acționează numai la nivelul aparatului auditiv, acționează și la nivelul biocâmpului, în primul rând, pentru că fiecare dintre noi, în funcție de preferințe, de stuctura genetică și de configurația câmpului extern pe care îl avem, reacționează la un anumit tip particular de muzică. Acum, pentru că este imposibil să testăm toate tipurile de melodii, eu am inventat un tip de metodă în care se fac testări extrem de complexe, care au plecat inițial căutând armonice de reechilibrare, adică anumite tipuri de frecvență care aplicate reechilibrază organismul”, explică medicul.

Aplici pacientului ceea ce rezonează cel mai bine cu el

Rezultatele preliminare ale noului tip de meloterapie sunt mai mult decât încurajatoare.

”Cred că, în final, am reușit, având și colaborarea profesorului Dumitru Constantin, a maestrului Gheorghe Zamfir, din care am ales o serie de melodii, pe care le-am filtrat și le-am prelucrat computerizat printr-un algoritm extrem de complex și pe care am aplicat-o printr-o metodă personală, printr-un dispozitiv original. Altfel spus, aplici pacientului ceea ce rezonează cel mai bine cu el. Deci, rezultatele preliminare sunt mai mult decât încurajatoare”, spune medicul Corneliu Moldovan.

După 20 de minute de administrare a acestui tip de meloterapie, pacientul are o stare de bine și dispoziția de a râde.

”Omul, când râde, scapă de stres. Omul, când zâmbește, deja se împacă cu sine însuși. Omul, când iubește, este cuprins de căldură, este cuprins de o stare de bine nedefinită. Același lucru se poate spune și despre meloterapie. Și ne apropie de cei din jurul nostru. Am avut persoane blocate energetic, care nu comunicau cu cei din jur. După 20 de minute de meloterapie aplicată prin această metodă, individul respectiv s-a deschis ca o floare de lotus și a început să poarte conversații cu cei din jur, extrem de interesante. Fiind blocat energetic, toate canalele de comunicare erau închise”, explică medicul.

Pentru acest tip de meloterapie au fost introduse generatoare de culori, care aplică secvențial acest culori în funcție de ritmul melodic, dar mai ales în funcție de anumite supratonuri (overtonuri) introduse de cercetător.

”Eu am introdus generatoare de culori care aplică secvențial culori în funcție de ritmul respectiv, dar, în special,  aplică overtonuri, supratonuri pe care nu le auzim, dar le putem vedea ca vibrație de culoare. Deci, esența acestei lucrări este aplicarea de overtonuri printr-un dispozitiv extrem de complex”, mai spune medicul.

După ce noua sa invenție va fi prezentată la congres, va urma o altă perioadă de teste și de studii.

FOTO: 123rf.com


Citește și:

Tensiuni la curtea regelui Mihai. Psihologia divizării Casei Regale între susținătorii fiicelor regelui și adepții prințului Nicolae

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Metropola cu 8,5 milioane de locuitori care a rămas fără apă. Dușuri rapide și apă la toaletă doar dacă e necesar
Știrileprotv.ro
Metropola cu 8,5 milioane de locuitori care a rămas fără apă. Dușuri rapide și apă la toaletă doar dacă e necesar
Începe scandalul după înmormântarea lui Silviu Prigoană: „Rămâi mut. De ce să-l îngropi în secret? Totul este un circ. Honorius cu taică-su...”. Fratele lui Silviu Prigoană, Dan, a răbufnit
Viva.ro
Începe scandalul după înmormântarea lui Silviu Prigoană: „Rămâi mut. De ce să-l îngropi în secret? Totul este un circ. Honorius cu taică-su...”. Fratele lui Silviu Prigoană, Dan, a răbufnit
Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns. Cum arată locul lui de veci. Mesajul lui Honorius, fiul cel mare: „Noi, cei patru fii ai săi...”
Libertateapentrufemei.ro
Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns. Cum arată locul lui de veci. Mesajul lui Honorius, fiul cel mare: „Noi, cei patru fii ai săi...”
Planta care menține sănătos creierul și ajută sistemul cardiovascular. Crește foarte repede și o găsești, la liber, în multe locuri din România. Străinii o preferă în salate, în timp ce românii o consideră o simplă buruiană și evită s-o mănânce
FANATIK.RO
Planta care menține sănătos creierul și ajută sistemul cardiovascular. Crește foarte repede și o găsești, la liber, în multe locuri din România. Străinii o preferă în salate, în timp ce românii o consideră o simplă buruiană și evită s-o mănânce
Din Champions League direct „La feminin” » Alina Peșu, arbitrul „Elite” al României ascultă „Unstoppable” înaintea fiecărui meci: „Nu poți face nimic doar cu talentul”
GSP.RO
Din Champions League direct „La feminin” » Alina Peșu, arbitrul „Elite” al României ascultă „Unstoppable” înaintea fiecărui meci: „Nu poți face nimic doar cu talentul”
Sorin Brotnei, declarații neașteptate despre planurile pe care le are cu banii câștigați la Asia Express: „Nu cred că mă lasă soția…”
Elle.ro
Sorin Brotnei, declarații neașteptate despre planurile pe care le are cu banii câștigați la Asia Express: „Nu cred că mă lasă soția…”
Honorius, fiul cel mare al lui Silviu Prigoană, a împlinit ultima dorință a tatălui său, departe de ochii curioșilor. Ce s-a întâmplat la cimitir
Unica.ro
Honorius, fiul cel mare al lui Silviu Prigoană, a împlinit ultima dorință a tatălui său, departe de ochii curioșilor. Ce s-a întâmplat la cimitir
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Financiarul.ro
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Rezidenţiat 2024. Peste 10.000 de candidaţi se bat pe mai puţin de 5.000 de locuri. Specializarea cu doar 4 posturi
Observatornews.ro
Rezidenţiat 2024. Peste 10.000 de candidaţi se bat pe mai puţin de 5.000 de locuri. Specializarea cu doar 4 posturi
Horoscop 15 noiembrie 2024. Leii au învățat cum să facă economie când vine vorba de resursele comune sau cum să împartă din surplusul lor
HOROSCOP
Horoscop 15 noiembrie 2024. Leii au învățat cum să facă economie când vine vorba de resursele comune sau cum să împartă din surplusul lor

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI