După atacul armat dintr-un liceu din Georgia, de la începutul lunii, soldat cu patru morți, inclusiv o profesoară de orgine română, au apărut o mulțime „imitatori”. Au amenințat cu împușcături în școli, forțând unitățile de învățământ să se închidă temporar.

Numai în Florida au existat 54 de astfel de cazuri. Ele sunt investigate până când se exclude pericolul.

Șeriful Mike Chitwood nu vrea să continue să se ocupe de astfel de cazuri „în tăcere”. Oficialul a expus un elev de 11 ani, care se lăudase la școală cu arsenalul său de arme și avea o „listă de oameni pe care în vrea morți”.

Carlo „Kingston” Dorelli a fost arestat luni, 17 septembrie. Este acuzat de infracțiune de amenințare scrisă cu un schimb de focuri în masă, iar șeriful i-a difuzat, pe rețelele sociale, pe lângă nume, și fața nepixelată.

„Cum am promis. Tocmai am arestat un elev din Creekside Middle School care a amenințat că va comite un atac armat. El a scris o listă de nume și ținte. Ofițerii recuperat o grămadă de puşti airsoft cu muniţie, cuţite, săbii şi alte arme pe care le arăta colegilor, într-un videoclip”, a notat șeriful.

„Voi face publice numele și fotografiile tuturor minorilor care comit aceste infracțiuni, amenință elevii noștri, perturbând școala și consumând resurse”, a adăugat Chitwood.

Apoi a făcut o conferință de presă, în care a avut un mesaj pentru a descuraja „imitatorii” și a-i trage la răspundere pe părinți.

De fiecare dată când arestăm pe cineva, fotografia copilului lor va fi publicată. Îi vom expune în mod public! De ce să-i mai protejăm?!

În multe state din SUA, răspunderea penală începe la vârsta de 6 ani, însă în Florida nu a existat nicio reglementare până în 2021, când vârsta minimă de arestare a fost stabilită la 7 ani.

Urmărește-ne pe Google News