Băiatul este elev în clasa a șaptea la școala „Leon Dănăilă” din orașul Darabani. Dirigintele a anunțat imediat Poliția, după ce copilul i-a spus că a accesat jocul „Balena Albastră”.

„După ce s-a mediatizat jocul, doamna dirigintă a aflat. Elevul i-a povestit. Am chemat imediat şi mama, am anunţat Poliţia, l-am trimis la psiholog. Băiatul este elev în clasa a 7-a. Vine la şcoală, stăm de vorbă cu el. A spus că din curiozitate a accesat jocul”, a declarat, pentru Mediafax, directorul Şcolii ”Leon Dănăilă”, Angelica Creţu.

Profesoara a menționat că băiatul a parcurs prima etapă a jocului și nu a ajuns să se automutileze. Potrivit directorului școli, elevul provine dintr-o familie săracă.

„Nu avea leziuni pe mâini. Încercase el ceva, dar nu se observa. El a recunoscut că din curiozitate. Mama a spus că nu l-a mai văzut petrecând mult timp în faţa calculatorului. El spune că a dat accept pe Facebook unei persoane care i-a trimis un link. Şi noi am căutat jocul pe Internet, să vedem dacă firma cu care avem contract pentru Internet poate să blocheze linkul, dar nu se poate. Am făcut şedinţe, la nivel de şcoală, am rugat şi părinţii să îi verifice mai des. Copilul nu are rezultate bune la şcoale, nu e un copil extraordinar”, a explicat Angelica Creţu.

Un elev din Botoșani a jucat Balena Albastră. Doi copii s-au sinucis, după ce au accesat jocul mortal

Inspectorul şcolar general al ISJ Botoşani, Gabriel Hârtie, a precizat că elevul se află sub consiliere psihologică. Reprezentanții Inspectoratului Școlar și cei ai Poliției susțin că vor desfășura mai multe acțiuni de prevenire în școli în care îi vor informa pe copii despre riscurile la care se expun prin accesarea acestui joc virtual.

„Ne vom pune de acord în ceea ce privește încheierea unui parteneriat pe această linie de prevenire. Am trimis o adresă în unitățile de învățământ și i-am rugat să monitorizeze mai cu atenție elevii, deviațiile de comportament ale acestora, accesul lor în mediul virtual și orice deviație de comportament pe care un diriginte în mod normal l-ar sesiza să fie comunicată cât mai degrabă. Îi sfătuim și pe părinți să fie mult mai atenți și să monitorizeze accesul copiilor pe internet, să fie atenți pe ce site-uri navighează, sunt convins că dacă apar diferențe de comporament un părinte le-ar sesiza imediat”, a precizat inspectorul general al IȘJ pentru stiri.botosani.ro.

De asemenea, poliţiştii susţin că procurorii Biroului Teritorial Botoşani al DIICOT au preluat cazul.

”Dosarul a fost declinat la DIICOT”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, Nicoleta Federciuc.

Jocul ”Balena Albastră” presupune îndeplinirea a 50 de cerinţe bizare, iar ultima este sinuciderea.

Urmărește-ne pe Google News