Ulterior, un judecător de cameră preliminară a stabilit că fapta băiatului a avut un „impact social redus”.

Cuțitul a fost descoperit asupra elevului, după ce mama unei colege a sunat-o pe dirigință și i-a spus că fiica sa s-a rănit la mână și a ajuns cu ea la spital. Fata a văzut cuțitul la un coleg și i l-a cerut ca să vadă cum taie o foaie, dar s-a rănit din greșeală.

După ce a aflat de incident, diriginta a mers în curtea școlii, unde se afla elevul, și i-a cerut să-i dea cuțitul.

Acesta s-a conformat și a mărturisit că l-a adus la școlă pentru a se apăra de un grup de persoane de etnie romă.

Ancheta în acest caz a fost declanșată de polițiști, iar procurorii au făcut cercetări pentru portul fără drept de obiecte periculoase.

Ulterior, Parchetul Oradea a decis să renunțe la urmărirea penală și i-a cerut unui judecător să confirme măsura, motivând că gravitatea faptei este redusă: „făptuitorul a ținut cuțitul în buzunar și l-a înmânat doar unei colege, (iar – n. red.) pericolul social a fost îndepărtat la scurt timp de către diriginta clasei, care i-a solicitat numitului să predea cuțitul.”

Astfel, potrivit procurorilor și a judecătorului de cameră preliminară, „fapta a adus o atingere minimă valorilor sociale ocrotite de lege, existând o disproporţie vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfăşurarea procesului penal şi gravitatea urmării produse”.

 Urmărește-ne pe Google News Abonati-va la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informatii