Tânărul din Sighetul Marmației, județul Maramureș, se află în Câmpina la Școala de Poliție „Vasile Lascăr”. A mers sâmbătă dimineață la Secția de votare 160 de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”, unde a votat pe lista suplimentară.

Aproximativ o oră mai târziu, tânărul elev a revenit la secția de votare și i-a spus președintelui comisiei de votare că la plecare și-a dat seama că a greșit votul, că a vrut să voteze altfel, dar s-a grăbit și a greșit.

După ieșirea din secția de a dezlipit autocolantul de pe cartea de identitate și s-a dus la o altă secție (168 de la Colegiul Tehnic „Forestier”) unde a votat din nou, după care a revenit la prima secție la care votase, pentru a anunța ce a făcut.

Situația i-a blocat pe membrii comisiei de la „Grigorescu”, care au anunțat Poliție Municipală.

Viitorului polițist i se va întocmi dosar penal pentru vot multiplu.

Incidentul a fost anunțat și de Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, ea spunând că poliţiştii efectuează cercetări faţă de o persoană care i-a anunţat pe membrii unei secţii de votare că a votat de două ori la două secţii diferite: „Persoana, după ce a votat o dată, şi-a dat seama că nu a votat cum şi-ar fi dorit”

Românii cu drept de vot sunt chemați la vot sâmbătă, 6 octombrie 2018, între orele 7,00 și 21,00 și duminică, 7 octombrie 2018, între orele 7,00 și 21,00, la referendumul pentru definirea familiei.

Cetățenii sunt chemați să se pronunțe dacă sunt de acord pentru schimbarea definiției familiei din Constituție, în așa fel încât formularea „căsătoria liber consimțită între soți” să fie schimbată în „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Cei care merg la vot vor putea răspunde cu DA sau NU. Pentru ca referendumul să fie valabil, trebuie să participe cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citește și: 

VIDEOREPORTAJ/ «Sigur Dragnea nu e heterosexual, se vede pe fizicul lui». În patima votului, în satele de lângă București

Cum arată buletinul de vot la referendumul pentru definirea familiei. Dacă scrii ceva pe buletin, dar pui ștampila corect, votul e valabil

Capcana din Ordonanţa de organizare a referendumului, liber la fraude; Cum poate un alegător să fie prezent la vot, dar să nu voteze

Primele incidente la referendumul pentru familie


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News