Cătălin Ivan a arătat că o evaluare permanentă a actului de guvernare din partea partidului care a câștigat alegerile este obligatorie.
”Ține de responsabilitatea partidului față de cei care l-au votat. Această evaluare se face în toată lumea civilizată, în spatele ușilor închise, în cadrul departamentelor de specialitate, iar schimbările necesare se fac fără focuri de artificii. Presiunea publică permanentă pusă de președintele partidului și alți doi-trei lideri mai vocali și loiali acestuia este o greșeală catastrofală”, consideră eurodeputatul PSD.
Ivan afirmă că, în acest caz, contează mai puțin cine are dreptate, și important este ca semnalele pe care partidul le trimite în țară și în străinătate sunt că guvernul stă să pice, că nu are susținere, că predictibilitatea acțiunilor viitoare ale acestui guvern sau a unui nou guvern nu mai există.
”Costurile sociale și economice sunt imense și le vom dezvolta cu altă ocazie. Performanța în sine a actualului cabinet este compromisa tocmai de partidul care depinde de o bună guvernare a lui Grindeanu (putea fi foarte bine oricine altcineva, nu numele este important ci cazul in sine).
Cătălin Ivan mai spune că nu are nicio preferință în acest război inutil apărut între așa-zisii centri de putere din interiorul PSD.
”Ca unul dintre cei care am militat cel mai mult pe la televiziuni pentru sustinerea programului de guvernare, constient fiind ca dupa momentul „ordonanta 13′ nu mai era fezabil, sper totusi ca macar o buna parte din cele promise sa se realizeze. Pentru asta, guvernul acesta, asa cum este, trebuie sustinut. Oricat de buna si necesara ar fi legea salarizarii unice, ma ingrijoreaza relatia proasta pe care Olguta Vasilescu pare sa o aiba cu unele sindicate. Ca politician de stanga, cred cu toata convingerea ca o astfel de lege nu poate fi impusa ci gandita si elaborata cu implicarea profunda, pana la nivel de detaliu, a sindicatelor. Sindicatele trebuie repuse in drepturi”, mai spune eurodeputatul social-democrat.
Dragnea a anunțat, vineri, că toţi miniştrii Guvernului Grindeanu şi-au depus demisiile în alb la partid, când și-au primit mandatele. ”Nu le folosesc, pentru că nu cred că asta e o procedură corectă. Adică nu mă duc şi le iau din sertar şi le pun data. Eu nu procedez aşa”, a ținut să precizeze Dragnea, vineri, la Parlament, întrebat despre evaluarea miniștrilor din Cabinetul Grindeanu.