Cu ajutorul unei motopompe şi a unui furtun, Ștefan Munteanu şi-a irigat mai multe zile cele 80 de hectare de porumb, cartofi şi grâu pe care le administrează în zonă, scrie presa locală.

Bărbatul a declarat că știa că este ilegal să blocheze cursul râului, însă seceta l-a determinat să improvizeze barajul din balast pentru a-și salva recolta.

„Păi, ce să fac, doamnă, să se usuce cultura? Ştiu (că este ilegal să opreşti un curs de apă, n.r.), doamnă, dar oricum vine foarte puţin!”, a declarat Ştefan Munteanu, pentru Știrile PRO TV.

Incidentul a fost confirmat de Sistemul de Gospodărire a Apelor Brașov, care a transmis că societatea administrată de fermier va fi sancţionată contravenţional.

„S-a constatat la faţa locului că o societate de pe raza comunei Vulcan a realizat, în albia pârâului Bârsa, lucrări de barare a cursului de apă din materiale locale şi anume un baraj din balast, cu un încărcător frontal, iar din acumularea rezultată, cu o motopompă, se realizau lucrări de irigaţii pe un teren pe care dumnealui îl are în administrare de la proprietarii de pe raza comunei (…) Societatea va fi sancţionată contravenţional, iar în urma controlului la teren, lucrările au fost dezafectate şi se asigură secţiunea de curgere liberă apei în albia minoră a pârâului”, a transmis Mihai Uţă, director SGA Braşov.

Peste 600 de localități primesc apă după program din cauza secetei

La nivel național, 658 de localități primesc apă cu porția, din cauza secetei, a anunțat marți Administraţia Naţională Apele Române (ANAR).

Majoritatea localităților unde apa e restricționată sunt în județele din Moldova, cele mai afectate fiind Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea, potrivit ANAR.

 
 

Urmărește-ne pe Google News