Festivalul, care a inclus meditaţii ghidate de celebrul guru indian Sadhguru Jaggi Vasudev, a oferit un spectacol de muzică şi dans care a durat toată noaptea, pentru celebrarea uneia dintre cele mai importante date din calendarul spiritual, a indicat, într-un comunicat, Isha Foundation, organizatoarea evenimentului, înfiinţată de Sadhguru.
Centrul Isha Yoga, un complex uriaş din oraşul Coimbatore, în statul Tamil Nadu din sudul ţării, a fost locul de desfăşurare a megaevenimentului, difuzat în întreaga lume în 22 de limbi şi, pentru prima dată în istoria sa, a fost proiectat pe unele ecrane din săli de cinematograf din India.
Conform transmisiunilor online, „audienţa din acest an, de 150 de milioane de spectatori, a fost de opt ori mai mare decât cea a premiilor Grammy (16,9 milioane de persoane în 2024)”, scrie în comunicat.
Alături de un bust de 34 de metri al lui Adiyogi sau „primul yoghin”, înregistrat drept cel mai mare din lume în Cartea Recordurilor Guinness, a avut loc „cea mai întunecată noapte a anului”, numită astfel deoarece, potrivit tradiţiei yoghine, „există o creştere naturală a energiei în întreaga lume, iar a rămâne treaz, cu coloana vertebrală dreaptă, poate favoriza bunăstarea interioară şi creşterea spirituală”, a precizat, Isha Foundation.
Pentru a încuraja publicul să nu adoarmă, zecile de mii de participanţi s-au bucurat de spectacole de muzică live susţinute de artişti internaţionali, precum şi de mai multe meditaţii ghidate de Sadhguru pe parcursul serii.
La eveniment au luat parte, de asemenea, personalităţi politice din India, precum vicepreşedintele indian Jagdeep Dhankhar, care i-a mulţumit lui Sadhguru pentru că i-a inspirat pe tineri să perpetueze arta yoga, „dar şi să ducă yoga în fiecare colţ al lumii”.
Foto: Profimedia Images
Realist2023 • 11.03.2024, 09:07
Mie cel mai uluitor (dar si de speriat) imi pare cum pot fi "teleghidati" zeci /sute de milioane de oameni in numele unei idei sau la chemarea unui lider !! A se vedea si adoratia americanilor pt Taylor Swift - sperietoarea lui Trump. Concluzia este ca, vrand-nevrand, oamenii raman niste robotei, daca stii pe ce butoane sa apesi, sunt ca energia nucleara - buna si rea in acelasi timp ...