Filmele ”deepfake” reprezintă unul dintre pericolele la care ne expunem în fața inteligenței artificiale, odată cu dezvoltarea acestor algoritmi și a puterii de procesare a computerelor.

Tehnologia deepfake permite transplantarea feții unui om pe o filmare din altă parte.

Fața lui Musk este transplantată în locul Căpitanului Pike, iar Bezos este pus în locul unui personaj din rasa imaginară a Talosienilor, care au capete foarte mari.

Filmulețul a fost încărcat pe canalul The Fakening, de pe YouTube.

Fani înrăiți ai spațiului cosmic

Culmea, Jeff Bezos – fondatorul și directorul general al Amazon – este un fan înrăit al Star Trek, apărând în 2016 chiar și într-unul din filmele din serie.

De asemenea, Bezos a mai apărut într-un episod din 2018 al serialului South Park tot ca un Talosian.

Nici Musk nu este așa departe: numele său apare într-unul din episoadele din serialul Star Trek: Discovery, alături de frații Wright, pionierii zborului.

SpaceX și Blue Origin

Cei doi miliardari mai au o legătură cu spațiul cosmic: Elon Musk conduce SpaceX, iar Jeff Bezos deține Blue Origin, ambele companii dezvoltând rachete și navete spațiale și fiind angrenate în lupta pentru dezvoltarea turismului spațial.

Clipul arată atât progresul tehnologiei, cât și pericolele sale. Facebook și Twitter au interzis manipularea media, dar permit filmulețe deepfake. Facebook lasă online filmulețele satirice, chiar dacă sunt false.

Bezos are o avere estimată în timp real de revista americană Forbes la 130,9 miliarde de dolari, în vreme ce Musk are 43,5 miliarde.

Amazon este cel mai mare retailer online din lume, cu o valoare bursieră de 1.070 miliarde de dolari.

Musk conduce și producătorul de mașini electrice Tesla, ale cărui acțiuni au crescut masiv în ultimele 6 luni. Tesla are o capitalizare de 165 de miliarde, depășind toți producătorii auto clasici, cu excepția Toyota, care valorează 226 de miliarde de dolari pe bursă.

Urmărește-ne pe Google News