Tribunalul Sibiu a respins recent, prin Hotărârea nr. 940 din 2014, cererea fostului comisar de poliţie Ioan Chicea, care a încercat să obţină o hotărâre care să-i declare decesul propriei fiice.
O acţiune de acest tip nu este una obişnuită pentru judecători. În general, declararea judecătorească a decesului se face după ce o persoană a dispărut în condiţii suspecte, un accident aviatic sau naval în urma căruia nu s-au putut recupera cadavrele.
Nu este şi cazul fostului şef de poliţie, pentru că fiica sa tocmai are un proces penal la Tribunalul Cluj şi acest proces a început la mijlocul anului trecut.
Mai mult, Carmen Ioana Chicea are angajat şi avocat şi nici nu figurează pe lista persoanelor declarate dispărute. Aceasta este acuzată de procurori de comiterea unor infracţiuni în legătură cu unele credite luate de la cinci bănci.
De mai bine de trei ani, Carmen Ioana Chicea nu mai este de găsit, iar tatăl ei, fostul comisar de poliţie Ioan Chicea, încearcă să obţină declararea judecătorească a morţii.
Un poliţist controversat
Ioan Chicea a fost până în 2003 adjunctul şefului IPJ din Harghita. Fiind acuzat de legături cu lumea interlopă din acest judeţ, în special cu renumitul Csibi Istvan, Chicea a fost destituit de ministrul de interne de pe atunci, Ioan Rus. Ulterior el a fost mutat pe funcţia de şef al serviciului Cercetări Penale la Sibiu, de unde a fost pus la dispoziţie şi apoi pensionat.
Un motiv al acţiunii introduse de fostul poliţist ar putea fi apartamentul pe care fiica sa îl are în Sibiu. Dacă moartea lui Carmen Ioana era declarată, acel apartament putea fi vândut înainte de a fi pus sub sechestru de o hotărâre a Tribunalului din Cluj.
Contactat de Libertatea, comisarul Ioan Chicea a preferat să nu poarte nici o discuţie în legătură cu acest caz. Mai mult, şi-a închis şi contul de pe reţeaua de socializare după ce a văzut că e căutat.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!