Christopher Steele, care s-a făcut remarcat drept un profesionist al serviciilor secrete guvernamentale britanice după ce a scris dosarul despre presupusa implicare a Rusiei în campania prezidențială din 2016 a lui Donald Trump, a spus că „detaliile exacte” ale bolii președintelui nu sunt cunoscute.

Cu toate acestea, fostul spion spune că liderul de la Kremlin este urmărit „în mod constant” de medici și a adăugat că nu pare să poată trece prin ședințele consiliului de securitate fără a fi nevoit să facă pauză pentru tratament medical.

„Este însoțit constant de o echipă de medici”, a spus Steele pentru LBC. „Ședințele consiliului de securitate care ar trebui să dureze o oră întreagă sunt de fapt împărțite în mai multe etape. El iese și primește un fel de tratament medical între acele etape”.

„Este atât de clar că este grav bolnav. Cât de terminal sau incurabil nu este clar, nu putem fi complet siguri. Dar cu siguranță are un impact foarte serios asupra guvernării Rusiei în acest moment”, mai precizează fostul spion britanic.

Steele precizează că toată această atenție pe boala președintelui provoacă „haos” și „dezordine” și afectează procesul de luare a deciziilor.

„Există tot mai mare dezordine în Kremlin și haos, de fapt, că nu există o conducere politică clară din partea lui Putin, care este din ce în ce mai bolnav și că, în termenii armatei, structurile de comandă și așa mai departe nu funcționează așa cum ar trebui”, afirmă Steele.

Steele a mai atras atenția și că șeful Statului Major al Armatei Valery Gerasimov „a dispărut practic”, circulând zvonuri că ar fi fost rănit, precum și despre faptul noul comandant al invaziei din Ucraina, așa-numitul „măcelar al Siriei” Aleksandr Dvornikov, nu pare să fie în responsabil de tot frontul militar al Rusiei.

El a spus apoi că Putin „s-a pitit într-un colț” și nu s-a putut retrage din război din cauza dorinței de „a-și consolida moștenirea”. El a adăugat că președintele va încerca, de asemenea, să evite să arate slăbiciune la Kremlin fiind acum „un pic ca un bazin de rechini”.

Suspiciuni privind sănătatea lui Putin

În ultimele luni, au apărut întrebări tot mai mari cu privire la sănătatea lui Putin. Schimbările în aspectul și comportamentul său au dus la zvonuri că suferă de o boală precum Parkinson, în timp ce alții au spus că simptomele sale ar putea fi efecte secundare ale tratamentului cu steroizi.

În aprilie a circulat un videoclip despre care unii au spus că îl arată suferind o „mișcare convulsivă incontrolabilă” în timpul unei întâlniri cu președintele belarus Alexandru Lukașenko. Un alt videoclip l-a arătat strângând puternic o masă în timpul unei întâlniri cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu.

Unii au spus că este un indicator că încerca să ascundă un tremor – care poate fi un simptom al bolii Parkinson, precum și un efect secundar al tratamentului cu steroizi.

Mai recent, președintele a fost fotografiat cu o pătură peste genunchi în timpul unei parade militare de Ziua Victoriei a Rusiei. Iar, publicația italiană La Stampa a susținut că ar fi fost operat în secret pentru cancer. Kremlinul a respins orice informație despre o afecțiune de care suferă Vladimir Putin.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

 
 

Urmărește-ne pe Google News