Bărbatul născut la Freiburg și stabilit în SUA, în Los Altos, lucrează în industria IT. I-a venit ideea în 2007, după prima sa vizită la un restaurant de trei stele, The French Laundry din Yountville, California. Tocmai își cunoscuse viitoarea soție.

„În anii care au urmat, am mers la alte restaurante de genul acesta, când eram în vacanță cu soția sau în călătorii de afaceri, ori de câte ori am putut. Dar abia în 2020-2021 când eram blocat acasă din cauza Covid, m-am gândit să vizitez toate restaurantele de 3 stele care îmi lipseau din palmares, în jur de 70 la acea vreme”, explică Ruhl.

În perioada pandemiei, a avut suficient timp pentru a-și dezvolta planul în detaliu.

Ruhl vorbește cu plăcere despre cele „24 de feluri, incredibil de creative și supergustoase”, de la Alinea din Chicago. A fost prima dată în 2007, când localul avea o stea.

Acum, restaurantul are trei stele. El spune că și-a pierdut strălucirea de atunci. „Din păcate, vizita din 2015 a fost dezamăgitoare, energia creativă nu mai era acolo”.

Doar o parte din restaurante primesc trei stele Michelin. În 1926, restaurantele au primit pentru prima dată o stea Michelin. Există și bucătării de 2 și 3 stele începând din 1931.

Primul restaurant de trei stele pe care l-a vizitat, după pandemie, a fost Castelul Schauenstein din Elveția.

În blogul său de călătorii culinare, Ruhl a documentat vizitele și meniurile pe care le-a comandat. Nu peste tot a fost acceptată fotografierea.

Per total, Ruhl estimează că a cheltuit în jur de 100.000 de euro pe mâncare și 100.000 de euro pentru cheltuieli de călătorie pentru hobby-ul său. „Am atins pragul de un milion de mile la United acum câțiva ani”, spune el.

Cel mai scump meniu, în China

„Cel mai scump meniu pentru mine a fost în restaurantul Ultraviolet din Shanghai. În ziua vizitei noastre era disponibil un meniu care a costat 8.888 de yuani, inclusiv acompaniamentul de vin. În total, în jur de 1.400 de dolari de persoană, spune Ruhl. Dar banii au meritat, „pentru mâncarea rafinată și serviciul excelent”.

„O vizită de trei stele costă de obicei între 250 și 500 de euro de persoană”, dezvăluie gurmandul. 

„Nu sunt critic culinar profesionist și nici nu lucrez în industrie, așa că vă rog să luați totul cu titlu informativ”, specifică Matthias, care recunoaște că „evaluările sunt extrem de subiective. Dar am notat, de cele mai multe ori, mâncarea, nu ambianța”. El a evaluat restaurantele de la nota 1 la 20.

Pe 22 aprilie 2024, cu o cină la Le Gabriel din Paris, Matthias a ajuns ajuns la „linia de sosire”.

Înaintea lui, Andy Hayler (2004-2018) și Gerhard Huber (2001-2017) au fost în toate restaurantele cu 3 stele Michelin. Cum numărul lor a crescut, Ruhl a devenit deținătorul recordului.

În 1951, de exemplu, existau doar 7 restaurante de trei stele „în toată lumea”, adică în Franța. Din moment ce Michelin s-a extins atât de mult în afara Europei, nimeni altcineva nu îi amenință „performanța”.

În copilărie, nu mergeam aproape niciodată la restaurante și nici acasă nu aveam mese elaborate din cauza lipsei de bani. Mi-a plăcut să ies să mănânc în timpul studiilor, dar nu am început cu adevărat cu preparatele rafinate până la primul meu loc de muncă, la Google, în California.

Foto: Blick și Sternfresser

 
 

Urmărește-ne pe Google News