Procurorii au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a medicului specialist în obstetrică-ginecologie pentru intervenția efectuată de acesta pe 21 februarie 2019.
„Post intervenție, până la momentul externării, medicul nu a efectuat o supraveghere efectivă a pacientei, de natură a identifica elemente clinice și simptomatologice pentru diagnosticarea perforației de tranșă uterină”, susțin procurorii.
Faptul că medicul ginecolog trimis acum în judecată nu a diagnosticat complicația medicală asociată intervenției medicale a dus la agravarea stării de sănătate a persoanei vătămate și s-a impus deplasarea de urgență, în cursul aceleiași zile, la Spitalul Universitar Elias, acolo unde femeia a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru salvarea vieții.
Perforația de tranșă uterină este o complicație documentată în literatura medicală de specialitate care se obiectivează în prezența unor factori de risc (cicatrice post-cezariană și sarcină cu placentă implantată pe cicatrice). Simptomatologia poate fi evidentă încă din cursul intervenției chirurgicale sau se poate diagnostica ulterior, intervalul de timp între producerea leziunii și apariția simptomatologiei fiind în funcție de dimensiunile leziunii și intensitatea hemoragiei, mai spune Parchetul.
Nediagnosticarea acestei complicații prin lipsa de supraveghere postprocedurală constituie deficiență în acordarea asistenței medicale.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
mariussorin75 • 22.09.2023, 10:38
Sunt legale intreruperile de sarcina? de morale nu mai intreb....exceptie cele ce pun viata in pericol
durban22 • 22.09.2023, 09:09
Se mai intampla din pacate si aceste lucruri in ROMANIA de astazi !.