Directorul Complexului Energetic Oltenia, Ion Pisc, a declarat că există riscul să fie oprite şi celelalte două.

„Problema e că, dacă, în dimineaţa asta nu se reia lucru, suntem nevoiţi să oprim al doilea grup, iar mâine şi pe al treilea grup – din lipsă de combustibil. Asta înseamnă – jumate din producţia care era la CEO. Sunt deja pierderi mari pentru economie, dar şi pentru companie – care nu va încasa venituri şi nu e exclus ca preţul energiei să crească, fiind mai puţină energie în piaţă”, a declarat Ion Pisc, la Europa FM.

Potrivit Agerpres, alte două grupuri de la Complexul Energetic Oltenia au fost pornite în această dimineaţă, la centralele Işalniţa şi Turceni, pentru a compensa lipsa producţiei din grupul de la Rovinari.

Joi, la ora 10:15, consumul naţional al ţării era de 8.822 MW, producţia, de 7.370 MW, iar diferenţa, de 1.452, fiind importuri.

La ora menţionată, Complexul Energetic Oltenia produce 1.615 MW, adică 21,95% din producţia totală de energie a ţării.

În plus, pentru că, joi, minerii de la C.E. Oltenia au reluat greva, ministrul Energiei, Anton Anton, a plecat spre Oltenia, pentru a încerca să aplaneze conflictul dintre stat şi minerii care sunt în grevă. Discuţiile vor avea loc de la ora 12:00, iar la finalul acestora, ministrul Anton Anton va susţine o conferinţă de presă în care va prezenta concluziile discuţiilor.

Miercuri, Tribunalul Gorj a admis cererea de încetare a grevei minerilor depusă de conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), iar patronatul a făcut apel la salariaţi pentru încetarea protestului.

Reprezentanţii CEO au transmis, într-un comunicat, că fiecare zi de protest ar putea aduce pagube care depăşesc suma de circa 15 milioane de lei, potrivit Mediafax.

Foto: igj.ro


Citeşte şi:

Cum batjocoreşte justiţia fetele de 10 ani violate. Procuror şi judecător: „Victima s-a îmbrăcat sumar şi a consimţit actele sexuale”!

 
 

Urmărește-ne pe Google News