Furturile „flash” din California i-au pus în încurcătură pe polițiști. 14 magazine au fost jefuite de grupul de copii, într-un stil care i-ar face invidioși și pe spărgători veterani. Autoritățile afirmă că au fost implicați între 20 și 40 de suspecți. Situația a luat o întorsătură neașteptată și povestea a devenit virală în momentul în care LAPD (n.r. poliția din Los Angeles) a publicat peste tot afișe cu tinerii, inclusiv la posturile TV, și au cerut ajutorul populației.

Atunci, recunoscându-și copiii printre infractori, mai mulți părinți din California au sunat la Departamentul de Poliție din Los Angeles pentru a-și denunța propriii copii.

Cele 14 jafuri au avut loc de la mijlocul lunii iulie până în septembrie, iar unele magazine au fost lovite de mai multe ori. Magazinele erau de obicei aproape unele de altele. Zonele alese de tineri au fost Rampart, Hollywood, Wilshire și West LA și majoritatea jafurilor aveau loc vineri seara, au spus autoritățile.

Poliția spune că grupul a comis cele 14 jafuri în următoarele zile: 12 iulie, 19 iulie, 2 august, 9 august, 16 august și 20 septembrie.

Suspecții s-au prezentat la magazine cu biciclete în timpul serii, de obicei vineri, apoi au intrat, au luat obiecte, au deteriorat bunuri și au plecat fără să plătească nimic.

„Suspecții sunt descriși ca bărbați tineri, posibil adolescenți care variază ca etnie”, anunța poliția pe 25 septembrie.

„Câțiva martori continuă să se teamă pentru siguranța lor după un comportament atât de agresiv”, a adăugat poliția.

Urmărește-ne pe Google News