Cuprins:
Hotelul a fost învăluit de flăcări
Clădirea cu patru etaje, neocupată de peste un deceniu, a ars timp de aproape două ore înainte ca peste 100 de pompieri să reușească să controleze flăcările.
Morrison Hotel a devenit faimos datorită copertei celui de-al cincilea album The Doors. Fotograful Henry Diltz a realizat imaginea în 1969.
„A fost o clădire veche minunată din lemn cu multe camere mici la etaj unde bețivii și vagabonzii puteau dormi pe un pat pliant pentru 2,50 dolari pe noapte!”, a declarat Diltz pentru AP News.
Albumul a fost considerat o revenire la rădăcini pentru The Doors, după arestarea lui Jim Morrison pe scenă la un concert în Miami.
Incendiul și intervenția pompierilor
Pompierii sosiți la fața locului au găsit flăcări puternice la ultimul etaj al clădirii. Mai multe persoane aflate în interior au scăpat nevătămate, inclusiv trei salvate de pompieri de la etajul trei. Acoperișul s-a prăbușit, punând sub semnul întrebării integritatea structurală a clădirii.
În ultimii ani, clădirea a fost folosită ca loc de antrenament pentru pompieri.
Istoria Hotelului Morrison și a trupei The Doors
Morrison Hotel a devenit celebru datorită copertei albumului trupei The Doors din 1970. Fotograful Henry Diltz a reușit să realizeze imaginea, în ciuda refuzului inițial al recepționerului.
„Cred că cea mai frumoasă parte era fereastra din față cu Morrison Hotel scris cu litere roșii”, a adăugat Diltz.
Albumul a marcat o revenire la stilul original al trupei, după controversele legate de arestarea lui Jim Morrison.
The Doors au mai lansat un singur album, „L.A. Woman”, înainte ca Morrison să fie găsit mort într-o cadă din Paris pe 3 iulie 1971.
Incidentul actual adaugă un nou capitol în istoria tumultuoasă a acestei clădiri emblematice, legată indisolubil de moștenirea muzicală a trupei The Doors.