Acțiunea influencerului a devenit virală în ultimele ore, după ce videoclipul a fost publicat miercuri, 10 iulie, generând un val de critici și îngrijorări cu privire la siguranța și respectul pentru monumentele istorice.

Catedrala florentină a depus o plângere oficială. În acest timp, analizează înregistrările de la camerele sale de supraveghere pentru a înțelege cum și când adolescentul a obținut acces.

Potrivit investigațiilor inițiale, se crede că Dede ar fi putut profita de ultimul tur pentru a se ascunde și a continua să urce după închidere. Imaginile video arată schele care au fost îndepărtate în urmă cu două săptămâni.

Catedrala a subliniat „gravitatea faptei și pericolul pe care îl reprezintă atât pentru tânăr, cât și pentru integritatea monumentului inaugurat în anul 1436”.

Dede și-a făcut un nume escaladând clădiri emblematice din Italia. În luna mai a anului trecut, a fost denunțat pentru că s-a urcat pe Catedrala din Milano până la cel mai înalt punct al acesteia, la 108,5 metri.

A escaladat, de asemenea, la Milano, castelul Sforza și stadionul San Siro, la concertul rapperului Sfera Ebbasta, precum și Teatrul Ariston, în timpul festivalului de la San Remo.

Fiecare dintre aceste acțiuni a fost documentată și distribuită pe profilul său de Instagram. „Clientul meu, stăpânul meu”, e deviza adolescentului.

Adepții săi îi propun deja noi provocări, precum urcarea pe cupola Bazilicii Sf. Petru din Vatican sau pe Colosseumul din Roma.

Urmărește-ne pe Google News